
Danmark har fået en "udlands-konge": Så mange dage rejser Frederik privat

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe overrasker - en helt særlig begivenhed
Kong Frederik er smuttet igen.
Og igen er det unge kronprins Christian, der må trække i "regentkåben" og holde styr på landet, mens far holder ferie i det skjulte, kunne SE og HØR tidligere i dag berette.
Ifølge kongehusets kalender er Frederik (og måske Mary) nemlig officielt væk frem til på søndag 20. juli. Det sker efter, at kongen flere gange har forlænget sit udenlandske ophold.
Kongen kan derfor snart officielt kalde sig for "udlands-konge". For ifølge en optælling, som Ekstra Bladet har lavet, er det sjette gang i år, at majestæten tager en længere privat pause fra sit job som Danmarks konge og smutter ud af landet .

Det svarer til, at han i gennemsnit har haft fri ud af Danmark hver femte dag siden nytår.
Ser man på kongens hidtidige fravær i 2025, har han således sammenlagt holdt 37 feriedage, når vi rammer søndag i denne uge.
Hertil kommer de feriedage, han uden offentlighedens vidende kan have holdt inden for landets grænser.
For her bliver det ikke opdaget, da han sagtens kan være regent og holde ferie på samme tid. Og kongehusets pressetjeneste hverken taler om det eller deler ferieplanerne i den officielle kalender.

Det er "privat", lyder svaret hver gang trods de mange millioner, som skatteborgerne hvert år sender i hans og familiens retning.
Fortsætter kong Frederik i samme stil, når han op på over 60 feriedage i løbet af 2025, alene når man tæller på ture uden for landet.
Almindelige danskere må nøjes med 25 i alt.
Den seneste ferie begyndte i øvrigt i London, hvor Frederik blev spottet til Wimbledon.
Men siden har kongeparret været som forsvundet fra jordens overflade.

Selv kalder kong Frederik sine mange ferier for "timeouts". Det kan man læse i bogen "Kongeord", der kom i boghandlen i forbindelse med tronskiftet i 2024:
"Det er vigtigt med timeouts, fordi vi sandsynligvis får endnu mere at lave," skrev han dengang og fortsatte:
"Mary og jeg har interesseområder, der i stigende grad vil kræve vores tilstedeværelse i vidt forskellige fora herhjemme og i udlandet."
Men med så mange fridage i udlandet og et tempo, der slår de fleste charterglade danskere med længder, kunne nogen måske mene, at arbejdstiden er det, der er mest i timeout lige nu.
