Kongelige29. februar 2024

To dage efter mystisk afbud: Prins William tilbage på arbejde

For to dage siden meldte prins William afbud til sin gudfars mindehøjtidelighed – nu er han så tilbage til at passe sine royale pligter
Her møder prins William 94-årige Renee Salt, der har overlevet Holocaust.
Her møder prins William 94-årige Renee Salt, der har overlevet Holocaust.
 Foto: Toby Melville/AP/Ritzau Scanpix

Og de "personlige årsager", som afholdt prins William, 41, i at deltage til sin gudfars mindehøjtidelighed, ser nu ud til at være drevet over.

I hvert fald var prins William tilbage på arbejde torsdag.

Her besøgte prinsen Marble Arch Synagogue i London, hvor han blandt andet mødte en gruppe holocaustoverlevende og talte om den stigende anti-semitisme, som er kommet i kølvandet på konflikten i Mellemøsten.

– Anti-semitisme hører ikke til i vores samfund. Fordomme hører ikke til i vores samfund. Jeg har sagt det før og siger det igen. Jeg vil have, at I alle kan tale om det og jeres oplevelser. Både Catherine (hans hustru, red.) og jeg er ekstremt bekymrede over den stigende anti-semitisme, som I har talt om her til morgen, og jeg er så ked af, hvis nogen af jer har oplevet det. Det er derfor, jeg er her i dag, for at forsikre jer om, at vi ikke er ligeglade, og at vi lytter til jer, og at vi ikke bare kan lade det ligge, sagde han ifølge Mirror under mødet i synagogen.

Dybt bekymret

Det er bestemt ikke første gang, prinsen tager bladet fra munden og taler ud om konflikten i Mellemøsten.

I sidste uge ytrede han sin bekymring for de menneskelige omkostninger i krigen mellem Hamas og Israel:

- Jeg, som så mange andre, ønsker at kampene stopper hurtigst muligt, sagde han blandt andet.

Sponsoreret indhold