Coronavirus har slået bunden ud af det svenske kongehus' økonomi

Foto: MEGA

Verden over kæmper firmaer og forretningsdrivende for at holde hovedet økonomisk oven vande, efter coronakrisen i den grad har kradset. 

Og et "firma", der også lider, er det svenske kongehus. Det skriver Svensk Damtidning

SVT skriver, at den svenske kongehus normalt hiver 105 mio. svenske kroner - hvilket er 75 mio. danske kr. - ind på turistindtægter, når gæster fra nær og fjern besøger de kongelige slotte og parker.

På grund af coronavirus har der dog ikke været nær så mange turister, og det svenske kongehus står nu til "kun", at skrabe 19 mio. danske kroner i kassen. 

Økonomichef Jan Lindman erkender over for Svensk Damtidning, at indtjeningen er faldet drastisk - til gengæld er det svenske rejsehus' rejseaktiviteter, og dermed også udgifterne dertil, også faldet. 

Den gevaldige indtægtsnedgang gør nu, at det svenske kongehus har taget kontakt til finansministeriet for at få en økonomisk håndsrækning, skriver SVT

- Vi vil ikke andet end at vise den fantastiske kulturarv frem, og ingen bliver gladere end os, når vi ser alle menneskene i vores parker. Men man skal tage hånd om dem, og det koster penge, udtaler Staffan Larsson, som repræsentant for det svenske hof, til SVT

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close