Kongelige28. september 2022

Chefredaktør om dronningens ydmygelse: - Nu skal Joachim passe på

Ydmygende og unødvendig. Sådan vurderer chefredaktør Niels Pinborg dronning Margrethes beslutning om at fratage fire af sine børnebørn deres titler som prinser og prinsesse
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Chefredaktør på SE og HØR mener, at dronning Margrethes beslutning om at er en ydmygelse af prins Joachim og hans fire børn.
 Video: Heine Jørgensen

SE HELE NIELS PINBORGS ANALYSE I VIDEOEN I TOPPEN AF ARTIKLEN!

- Det er en meget chokerende udmelding, vi får fra Kongehuset i dag. Joachim, Marie og Alexandras fire sammenbragte børn mister deres prinser- og prinsessetitler.

Sådan starter chefredaktør på SE og HØR Niels Pinborg med at sige om dronning Margrethes chokerende beslutning.

Han giver mildest talt ikke meget for dronningens forklaring med, at hun med den her beslutning vil bidrage til at sætte fire af sine otte børn fri og lade dem være mere selvstændige.

- Hvis du kigger på en som Nikolai, som rejser jorden rundt og agerer supermodel for de store modebrands, og Felix som studerer. Der er ikke noget, som tyder på, at der er prinsebånd, der tynger dem. De lever ret frit, så den forklaring køber jeg simpelthen ikke, slår Pinborg fast.

Prins Joachim har ifølge flere eksperter fået den kolde skulder af sin egen mor.
Prins Joachim har ifølge flere eksperter fået den kolde skulder af sin egen mor.
 Foto: Hanne Juul

- Jeg synes, det er et meget unødvendigt og meget ydmygende signal, som dronningen sender til sine fire børnebørn, men også til sin søn og sin svigerdatter.

Den chokerende nyhed er den seneste i rækken af episoder og beslutninger, som skubber prins Joachim og hans familie længere væk. Prinsesse Marie har blandt andet sagt, at flytningen til Frankrig ikke 100 procent var deres eget valg.

Signalet fra dronningen er ikke til at tage fejl af. Og Niels Pinborg tror ikke, at hun har taget beslutningen alene. Han mener, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har sat sit præg på både beslutningen og udmeldingen om den.

- Jeg synes, det er et entydigt signal, og jeg synes ikke, det er et særlig rart signal. Jeg synes, det er meget, meget ydmygende. Men dronningen og, må man gå ud fra, kronprinsen og hans hustru må have haft et ønske om at formulere sig på den her måde.

Samtidig skal prins Joachim også passe på, vurderer Niels Pinborg.

- Joachim kom ikke til en fest i sidste uge, som han skulle have været til, med meget kort varsel, siger chefredaktøren og uddyber:

- Jeg tror, at Joachim skal passe på alle de opgaver, der er i kalenderen lige nu, hvis han vil beholde sine fire millioner kroner i apanage, eller hvor meget det er, han får.

Vi kan ikke med sikkerhed sige, hvordan båndet er i den royale familie. Men med den tydelige magtkamp, som nu udfolder sig, kan man ikke tro, at der vil være god stemning ved de kommende familiesammenkomster.

- Jeg tror ikke, at søndagsmiddagene på Amalienborg bliver rigtig hyggelige. I hvert fald ikke hvis prins Joachim og prinsesse Marie skulle blive inviteret. Det kan tvivle på, om de overhovedet bliver fremover, slår Pinborg fast.

Sponsoreret indhold