Kongelige6. juni 2023

Brutal stikpille: Kongehuset glemte ALT om prins Harrys datter

Der var total radiotavshed fra alle medlemmer af det britiske kongehus, da prins Harrys og Meghans yngste fyldte år i weekenden
Arkivfoto af prins Harry og Meghan med sønnen Archie i armene. 
Arkivfoto af prins Harry og Meghan med sønnen Archie i armene.
 Foto: Ritzau Scanpix

Det er ikke nogen hemmelighed, at prins Harrys og Meghan Markles forhold til det britiske kongehus er en smule anspændt og vice versa.

Og spændingerne går nu også ud over hertugparrets yngste barn, datteren Lilibet.

Hun blev nemlig i weekenden to år gammel, men det britiske kongehus har ikke ønsket hende tillykke via nogen som helst officielle kanaler, som ellers er kutyme på royale fødselsdage.

Det skriver OK! Magazine.

En kilde fortæller til mediet, at den manglende lykønskning skyldes, at kongehuset ikke markerer fødselsdage, når det er "ikke-arbejdende medlemmer", der fylder år.

Prins Harry og Meghan Markle var dog heller ikke en del af kongehuset sidste år, da prinsesse Lilibet fylte et år, men alligevel hyldede den nu afdøde dronning Elizabeth sit oldebarn på den store dag.

- Ønsker Lilibet en virkelig god første fødselsdag, skrev dronningen, der døde som 96-årige tilbage i september.

Også kong Charles, der dengang var prins, skrev tillykke til Lilibeth på sociale medier, da prinsessen fyldte et år. Det samme gjorde prins William og hans hustru, hertuginde Kate.

Men i år var der altså total radiotavshed fra alle royale overhoveder i det britiske kongehus.

Kilden understreger dog, at både den nykårede kong Charles og dronning Camilla har ønsket barnebarnet tillykke på privat vis, selvom det altså ikke er blevet til en offentlig tilkendegivelse af dagen.

Prins Harry og hertuginde Meghan har - udover Lilibet - også sønnen, Archie, på fire år.

Sponsoreret indhold