Kongelige20. november 2018

Mary afslører: Brød royal etikette under sin berømte tale til Fredes fødselsdag

Kronprinsesse Mary afslører nu, at hun brød den royale etikette, da hun tilbage i maj holdt en rørende tale til sin ægtemand i anledning af hans 50-års fødselsdag. Talen har netop nu vundet en pris
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/marys_tale.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Hele Danmarks kronprins Frederik var 26. maj midtpunkt til en af de største royale fester i år: Nemlig hans 50-års fødselsdag.

Men det var nu ikke fødselaren selv, der løb med al opmærksomheden. Faktisk var hans hustru den, der gjorde sig allermest bemærket under den store fejring.

Kronprinsesse Mary holdt nemlig en rørende tale til sin mand under gallataflet, der blev afholdt på Christiansborg Slot.

Talen gik rent ind – ikke bare hos en tydelig rørt kronprins Frederik – men hos hele Danmarks befolkning.

Og nu, over et halvt år senere, har kronprinsesse Mary da også modtaget en pris for "Årets bedste tale" for sin knap 14 minutter lange tale.

Tirsdag fortalte kronprinsesse Mary ifølge TV 2 i detaljer, hvor nervøs hun var den dag i maj – og at hun faktisk brød en royal etikette i forbindelse med talen.

Inden Mary rejste sig og gik på talerstolen under sin mands fødselsdag i maj, måtte hun undskylde over for sin bordherre og sige, at hun skulle ud og vaske hænder.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/marys_tale.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Marys tale til Frederiks 50-års fødselsdag er netop blevet kåret til årets tale 2018. Foto: Ritzau Scanpix

Og det er faktisk imod den royale etikette at rejse sig for at gå på toilettet under royale gallamiddage, men for første gang i hele sin tid i kongehuset gjorde kronprinsesse Mary en undtagelse.

Hun var nemlig så nervøs for den tale, hun skulle til at holde.

- Hvad nu, hvis det faldt til jorden med et kæmpe brag? Hvad nu, hvis det blev efterfulgt af en larmende stilhed i stedet for latter?, forklarede Mary ifølge TV 2, da hun for kort tid siden modtog prisen for ”Årets Tale 2018”.

Men talen gik som smurt – og den gik rent ind over hele landet.

- Jeg havde ikke forventet, at min tale fik så megen opmærksomhed. Jeg havde ikke turde drømme om, at talen gik så rent ind, at mine fortællinger om min mand fra mit ståsted ville blive forstået fra første til sidste punktum, forklarede Mary tirsdag under prisoverrækkelsen, inden hun satte ord på, hvad hun håbede at kunne fortælle med sin personlige tale til sin mand:

- Jeg ønskede at tale til min mand; at røre ham; at fortælle ham, hvad han er for mig, og jeg havde lyst til at invitere alle andre med; at lade dem se den, jeg ser; at tage dem på den rejse, som har været vores. I den tekst var essensen det, som var allervigtigst for mig at få sagt: At tiden, stedet og kærligheden er rigtig.

Du kan se eller gense Marys fødselsdagstale til sin mand herunder:

Sponsoreret indhold