Kongelige13. september 2022

Boris Johnson afslører: Så klar i hovedet var dronning Elizabeth før sin død

Dronning Elizabeth var dronning til det sidste, afslører Boris Johnson
Borsi Johnson og Dronning Elizabeth
Boris Johnson deltog som premierminister ugentligt i audiens hos dronningen. (Arkivfoto)
 Foto: Dominic Lipinski/AFP/Ritzau Scanpix

Selvom det sidste billede af dronning Elizabeth viste tydelige tegn på, at kroppen var ved at give efter, så var det ikke tilfældet for hendes hoved. Det afslører den tidligere premierminister Boris Johnson.

I et interview med BBC fortæller han om sit møde med dronningen to dage før hendes død.

Boris Johnson skulle møde dronningen for at trække sig tilbage som premierminister og overlade regeringsposten til Liz Truss. Her oplevede han hende som klar i hovedet, og derfor kom nyheden om hendes død som et chok for den tidligere premierminister, forklarer han ifølge The Sun.

- Bare to dage før hendes død. Hun fokuserede på geopolitik, på britisk politik, citerede statsmænd fra 1950'erne, det var ganske ekstraordinært, siger han.

- Hun virkede meget klar, meget fokuseret.

Samme dag som Boris Johnson mødtes med dronning Elizabeth blev også det sidste billede af hende taget. Det skete, da hun mødtes med den nye premierminister Lis Truzz.
Samme dag som Boris Johnson mødtes med dronning Elizabeth blev også det sidste billede af hende taget. Det skete, da hun mødtes med den nye premierminister Lis Truzz.
 Foto: Jane Barlow / POOL / AFP / Ritzau Scanpix

Men når han reflekterer tilbage på mødet, kan han godt se, at hun ikke havde det godt.

- Jeg tror, ​​det var det, jeg fandt så rørende, da jeg hørte om hendes død, da vi alle hørte om hendes død i torsdags, to dage senere.

- Jeg tænkte bare, hvor utroligt, at hendes pligtfølelse havde holdt hende i gang på den måde, den havde gjort, forklarer Boris Johnson.

Dronning Elizabeth nåede at være britisk dronning i 70 år og indtog tronen i 1952. Hun var den længst siddende monark i Storbritanniens historie.

Dronningens ældste søn, Charles, blev med øjeblikkelig virkning konge og er dermed Storbritanniens nye statsoverhoved med titlen kong Charles III.

Sponsoreret indhold