Kongelige7. marts 2023

Børnebørnene blæser på farmors titelcirkus

Glem alt om flere grever af Monpezat – dronningens børnebørn kører deres helt eget løb i navne- og titelvirakken
Grev Nikolai, dronning Margrethe og grev Felix
Nikolai og Felix hedder nu begge Til Danmark til efternavn. Ifølge CPR-registret er deres titler fortsat “Deres Højheder” og ikke “Deres Excellencer”, som farmor Margrethe ellers har forlangt.
 Foto: Hanne Juul

Det fremgår af CPR-registret, hvor prins Joachims fire børn i øvrigt alle har navne- og adressebeskyttelse.

Grev Henrik, komtesse Athena og prins Joachim
13-årige Henrik har ligesom sine ældre brødre og lillesøster Athena taget efternavnet “Til Danmark”. Athena, 11, er den eneste af Joachims børn, som ifølge CPR-registret hedder Monpezat.
 Foto: Morten Thøgersen

I registret har hverken Nikolai, 23, Felix, 20, eller 13-årige Henrik Monpezat med i deres navn. Athena, 11, har som den eneste af de fire det franske med i sit navn.

Heller ikke greve eller komtesse er nævnt, når de fire næste gang får nyt sundhedskort. Det var prinse- og prinsessetitlen derimod.

Navneskiftet er først sket næsten to måneder efter den planlagte degraderingsdato, som dronningen havde sat til 1. januar.

Ifølge hoffet skyldes navneforsinkelsen i CPR-registret, at nogle for længst indkøbte flybilletter skulle benyttes, idet navnet på billetten skulle være identisk med passet.

Kronprins Frederik, prins Joachim og dronning Margrethe
Prins Joachim har offentligt luftet sin frustration over, at hans børn har mistet deres kongelige titler. Men Frederik og Margrethe bestemmer.
 Foto: Hanne Juul

Model-Nikolai afslørede for flere uger siden på sin Instagram-profil, at han nu hedder Nikolai til Danmark. Men først med ændringen i CPR-registret er navneskiftet blevet officielt.

Grev Nikolai, prinsesse Marie, komtesse Athena, grev Henrik, prins Joachim og grev Felix
Joachim-klanen kommer til at spille andenviolin fremover.
 Foto: Martin Høien

Trægheden i navneskiftet afslører, at ingen i Joachim-klanen sympatiserer med beslutningen, som den snart 83-årige farmor traf, fordi – som hun forleden sagde til Weekendavisen:

– For mig har det været vigtigt, at det ikke skulle være Frederiks lod at tage sådan en beslutning.

Ifølge Danmarks Statistik bærer 160 personer i år efternavnet Danmark. Det er seks flere end sidste år. Prince (prins, red.) er i øvrigt et godkendt fornavn – 90 mænd og en kvinde hedder Prince i Danmark.

Sponsoreret indhold