Kongelige30. september 2022

Berørt, men fattet kronprinsesse Mary sætter ord på situationen

Det var en velforberedt kronprinsesse, der talte til pressen i morges og havde øvet sig på sine svar
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Hør Marys kommentar til krisen i kongehuset her.
 Video: Aller Media

I morges stod pressen klar for at få en kommentar, da kronprinsesse Mary skulle deltage i ungdomskonferencen “Re-imagine Youth Mental Health” ved Øksnehallen i København.

Og lige da regnen kom, kom kronprinsesse Mary også - og for første gang siden Kongehuset smed bomben og annoncerede, at Prins Joachims børn ved årets udgang mister deres titel som prinser og prinsesse, udtalte hun sig om hele situationen.

Og modsat hendes svigermor, dronning Margrethe, der i onsdags talte med pressen ved Nationalmuseet og kæmpede med at finde de rigtige ord til pressens spørgsmål, var det en meget fattet Kronprinsesse, der i dag stillede sig foran mikrofonerne.

Umådeligt svært

– Forandring kan være umådelig svær, og den gør rigtig ondt, startede hun med at sige, da hun blev spurgt om beslutningen.

– Jeg tror, de fleste af os har prøvet det, men det er ikke ensbetydende med, at beslutningen ikke er den rigtige, sagde hun.

Derefter afslørede kronprinsessen, at de også kan komme til at kigge på deres egne børns titler, når det bliver Christians tid, eller når tiden nærmer sig. Men hun var dog klar i spyttet, da hun understregede, at det ikke er en fejlagtig beslutning dronning Margrethe har truffet, selv om det har gjort prins Joachims børn kede af det.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary trodsede regn og drama i familien for at passe sit arbejde fredag morgen.
 Foto: Hanne Juul

– Jeg kan forstå det er en meget svær beslutning at skulle træffe og en meget svær beslutning at modtage.

Indøvede svar

Da spørgsmålene rullede, var det meget tydeligt, at det ikke var svar, der kom fra hoften. Det virkede mest af alt som indøvede svar. Som en sand politiker gentog Mary den samme sætning to gange som svar på to forskellige spørgsmål.

To gange på mindre end to minutter sagde hun således “forandring kan gøre rigtig ondt”, men bekræftede også, at “det ikke er ensbetydende med, at beslutningen ikke er den rigtige”.

Man foranlediges til at tro, at Kronprinsesse Mary har været på lynkursus i krisekommunikation, hvor svarene er blevet øvet på forhånd for at undgå at ende måbende på samme måde, som Dronningen gjorde i onsdags.

Sponsoreret indhold