Benene svigter: Dårligt gående

Trods forsinkelsen og smerterne morede Margrethe sig kongeligt.

Trods forsinkelsen og smerterne morede Margrethe sig kongeligt.

Foto: Hanne Juul

Til januar er det 50 år siden, hun som regent begyndte at spurte rundt for monarkiet. Og nu er benene ved at være slidt op efter at have tilbagelagt uendeligt mange kilometer på de røde løbere.

Da dronning Margrethe, 81, i sidste uge kom til Færøerne efter en del udfordringer, stod det klart, at hendes operationer i benene ikke har givet hende fripas til en smertefri tilværelse.

Artiklen fortsætter under billedet...

Margrethe måtte støttes, da hun skulle ud af helikopteren. Foto: Hanne Juul

Allerede i 2007 var hun blevet opereret fem gange i knæene og havde fået sat to kunstige knæ ind, men i årene efter har man kunnet se, at hun ofte kæmper med smerter, og det sås tydeligt, da hun besøgte de forblæste øer i Nordatlanten.

Artiklen fortsætter under billedet...

En siddende majestæt til frit skue. Foto: Hanne Juul

Ekstra travlt program

Til alt held havde arrangørerne sørget for, at der de fleste steder var en stol, som Margrethe kunne søge aflastning ved, når strabadserne blev for hårde for hende.

Det hjalp selvfølgelig ikke, at Margrethe kom for sent i gang med besøget, fordi hendes fly ikke kunne lande som planlagt dagen før besøget på grund af dårligt vejr.

Derfor skulle der løbes stærkt for at indhente det tabte, og det gik hårdt ud over regentens skrøbelige knæ.Men trods smerterne, strabadserne og det til tider ustabile vejr var det en Margrethe, der var glad for at være der.

- Det er så dejligt.

- Det er virkelig dejligt at være på Færøerne igen, sagde hun glædesstrålende.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close