Kongelige3. januar 2020

Ari Behn bisat: Her er den sande historie

Det norske folk og det norske kongehus begræder tabet af Ari Behn, der i 14 år var gift med prinsesse Märtha Louise, og som første juledag tog sit eget liv, og som i dag blev bisat. Ægteskabet, der gav tre døtre, var dog et, der delte vandene i Norge
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ari_behn_bisat.jpg
 (Foto: Aller Media og Aller Media Norge)

En tung dyne af sorg har den seneste uge lagt over det norske folk og særligt det norske kongehus.

Første juledag valgte Ari Behn, der i mange år var gift med prinsesse Märtha Louise, at tage sit eget liv, blot 47 år gammel.

Fredag den 3. januar blev han sendt ud på sin sidste rejste, da han blev bisat fra en smukt pyntet Oslo Domkirke.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ari_2.jpeg
 Foto: Aller media Norge

Den smukt prydede kiste bæres ud af Oslo Domkirke. Foto: Aller Media Norge

Ari Behn efterlader sig sine forældre, sine søskende samt de tre døtre, som han fik, mens han var gift med Märtha Louise.

Ari Behn giftede sig ind i en af Norges mest offentlige familier, da han 24. maj 2002 sagde ”ja” til Märtha Louise ved et romantisk bryllup i Norges vigtigste kirke, Nidarosdomen i Trondheim.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/ari_behn_bisaettelse.jpg

I kirken holdt Aris 16-årige datter en rørende tale. Foto: Ritzau/Scanpix/Håkon Mosvold Larsen

Det var dog ikke alle i det norske folk, der jublede over ægteskabet mellem forfatteren og prinsessen.

Mange mente, at Ari Behn var for åbenmundet og for excentrisk og dermed ikke passede ind i de traditioner, der omkransede det norske kongehus.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/crc_0907.jpg
 Foto: Aller Media Norge/Christian Roth Christensen/Dagbladet

Märtha Louise på vej ind i kirken for at tage afsked med sin eksmand og faderen til hendes døtre. Foto: Aller Media Norge

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/skaermbillede_2019-12-26_kl._10.37.03.png
 (Foto: MEGA)

Märtha Louise og Ari Behn mødtes gennem Aris mor. Foto: MEGA

Han havde blandt andet røget en joint på direkte norsk tv – og som et hippiebarn, der voksede op i et marxistisk kollektiv, passede han ikke ind blandt konger og kronjuveler.

Parret lod sig dog ikke kue af kritikken.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/skaermbillede_2019-12-26_kl._10.38.23.png
 (Foto: MEGA)

Parret fotograferet kort efter deres forlovelelse i 2001. Året efter blev de gift. Foto: MEGA

Selv havde Märtha Louise kaldt det ”kærlighed ved tredje blik”, da Ari Behn fejede benene væk under hende i begyndelsen af det nye årtusinde. De mødte hinanden i 2001 gennem Ari Behns mor, som havde deltaget i flere kurser i rosenterapi sammen med prinsessen.

- Det var ikke kærlighed ved første blik. Jeg syntes, Ari var lidt overvurderet. Men tredje gang vi mødtes, vidste jeg, at han var manden i mit liv, fortalte prinsesse Märtha Louise, da deres forlovelses blev offentliggjort samme år, som de mødte hinanden, i december 2001.

Ari Behn var modsat forelsket ved første øjekast, afslørede han:

- For mit vedkommende var det kærlighed ved første blik. Jeg vidste straks, at jeg nu havde fundet den kvinde, som jeg altid har drømt om, at jeg en dag ville møde, og som jeg havde ledt efter. Hun er en smuk kvinde med et meget stort hjerte. Hun giver kærlighed til verden, sagde Ari Behn.

Den kontroversielle forfatter havde faktisk allerede gjort kur til den norske prinsesse, længe inden han endte med at få hende.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/skaermbillede_2019-12-26_kl._10.37.19.png
 (Foto: MEGA)

Parret blev gift i maj 2004 i Trondheim. Foto: MEGA

Det var sket i en chat med det norske medie Dagbladet.

- Bortset fra dig, skrev han til en læser: - Er jeg nok sikker på, at Norges mest sexede kvinde må være Märtha Louise.

Ari Behn fortsatte sin kærlighedserklæring i sin bryllupstale, som han holdt den 24. maj 2002. Henvendt til sin ny-erklærede hustru sagde han:

- Kære Märtha. Aldrig har jeg mødt et menneske med større styrke end dig. Aldrig har jeg mødt et menneske med mere hjertekraft end dig. Aldrig har jeg set en kvinde, som er så inderlig lækker som dig. Du udstråler en uimodståelig blanding af klogskab og skønhed, ynde og beslutsomhed, sagde en forelsket Ari Behn i sin bryllupstale.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega129544_002.jpg
 Foto: MEGA

Parret boede en årrække i London, hvor de holdt sig ude af søgelyset. Foto: MEGA

Der gik ikke længe fra bryllupsfesten, til parrets første barn så dagens lys. Året efter, i 2003, fik de datteren Maud Angelica Behn, og senere fulgte døtrene Leah Isadora Behn (født i 2005) og Emma Tallulah Behn (født i 2008).

I 2012 valgte familien på fem at flytte til London, hvor de boede en relativ anonym tilværelse i Islington i den nordøstlige del af byen. Her boede de klos op ad den internationale Rudolf Steiner-skole, hvor børnene gik og lærte engelsk.

I 2014 valgte familien dog at vende snuden hjemad mod Norge, hvor de bosatte sig i Lommedalen, der ligger lidt nord for Oslo.

Udover offentlige arrangementer og offentlige pligter holdt familien sig ofte privat og uden for rampelyset. Hjemme kæmpede Märtha Louise og Ari Behn nemlig for at holde sammen på familien og ægteskabet. En kamp parret dog ikke vandt.

I 2016 bekendtgjorde de derfor, at de var gået hver til sit, og at de skulle skilles.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/skaermbillede_2019-12-26_kl._10.37.10.png
 (Foto: MEGA)

Parret fandt sammen i begyndelsen af det nye årtusinde og var sammen i 14 år. Foto: MEGA

Prinsesse Märtha Louise forklarede i en pressemeddelelse, at parret var ”vokset fra hinanden”, og at de havde prøvet at redde ægteskabet gennem en længere periode.

- Det er forfærdeligt at opleve, at der ikke er mere, vi kan gøre.

- Livet kører ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfaret. Men allertydeligst bliver det nu, hvor livet har taget nogle krumspring, vi aldrig havde set for os. I disse dage går vi nemlig fra hinanden. Vi afslutter ægteskabet, men bliver sammen i forældreskabet, udtalte Märtha Louise i forbindelse med skilsmisse-nyheden i 2016.

Året efter blev skilsmissen gennemført.

Sponsoreret indhold