Kongelige19. januar 2024

Alle vil se kong Frederik: Omfattende sikkerhedstjek i Aarhus

Sikkerheden er i top, når kong Frederik og dronning Mary indtager Aarhus søndag
Kong Frederik og dronning Mary gæster søndag Aarhus, og derfor er sikkerheden i top.
Kong Frederik og dronning Mary gæster søndag Aarhus, og derfor er sikkerheden i top.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Medie: Genoveva Casanova udtaler sig: – Jeg prøver at trække mig og ikke snakke med nogen

Når kong Frederik og dronning Mary på søndag deltager i festgudstjenesten i Aarhus Domkirke, behøver de ikke at frygte, at der ikke vil være folkelig opbakning.

For billetterne til gudstjenesten er blevet revet væk, hvilket ikke er et problem, som kirken almindeligvis kæmper med.

Først fandt kirken i samarbejde med kongehuset navnene på de 600 fra det officielle Danmark, der var selvskrevne til at få en plads i kirken. Derefter fortalte kongehusets præst i radioen, at man kunne lægge billet ind på en plads via kirkens hjemmeside.

Blot fem minutter efter var billetterne revet væk af håbefulde danskere, der gerne vil have et glimt af den kongelige familie på kong Frederiks første officielle fremvisning siden tronskiftet.

Kirken anfører dog, at de menige kirkegængere skal gennem et omfattende sikkerhedstjek, inden de lukkes ind i domkirken, hvor de kongelige plejer at gå til julegudstjeneste. Derfor åbner kirken allerede klokken 12 – to timer før de kongelige ankommer.

Aarhusianerne får dog rig mulighed for at vinke til familien langs den rute, de kører fra Marselisborg Slot til domkirken.

Ruten via Kongevejen op ad Dalgas Avenue til Hans Broges Gade forbi Sct. Pauls Kirke til M.P Bruuns Gade. Sidste del af køreturen fra Banegårdspladsen sker via gågaden Ryesgade og Søndergade til Bispetorvet, meldes det fra kongehuset.

Samme rute vil dronning Margrethe og prinsesse Benedikte tage, for de to søstre deltager ligeledes i festgudstjenesten for den nye konge.

Gudstjenesten ledes af kongelig konfessionarius og biskop over Aarhus Stift Henrik Wigh-Poulsen.

– Det bliver så almindelig en gudstjeneste, som den slags nu kan, når Kongehuset, Folketinget, regeringen, det officielle Danmark og alle biskopperne er samlet ét sted. Det bliver med søndagens læsninger og tekster, som man hører i alle landets kirker den dag, men også med lidt mere tryk på musikken, siger han til B.T.

Sponsoreret indhold