Kongelige 23. april

Alexandra overrasker igen: Jeg gør, hvad jeg vil

Grevinden dukkede op som hemmelig gæst i "Det, vi taler om” som understregning af, at hun er fri af kongehusets lænker
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Som medlem af det danske kongehus var den daværende prinsesse Alexandra underlagt en masse regler, og ethvert møde med en journalist kunne være et potentielt minefelt.

Men som grevinde Alexandra har hun nu kastet lænkerne af sig og overrasker gang på gang med projekter, som ville have været utænkelige, da hun fortsat havde blåt blod i årerne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Grevinde Alexandra, 57, gør i dag, hvad hun har lyst til. (Foto: Ritzau Scanpix)

Senest da hun dukkede op på Bremen Teater, hvor sladdermagasinet “Det, vi taler om” rullede sig ud foran et  oplagt publikum.

– Nu må jeg være her i aften for at høre, hvad der virkeligt foregår, erklærede Alex, efter værten Ditte Okman havde fortalt, hvordan de i programmet har talt om hende og hendes børn i mange timer gennem årene.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Alex overraskede, da hun pludselig dukkede op i showet “Det, vi taler om” på Bremen Teater i København. (Foto: Ritzau Scanpix)

Alexandra ser sig selv som version 2.0, efter hun ikke længere er medlem af kongehuset, og hendes voksne børn er fløjet fra reden.

– Man har ét liv. For mig har det været yderst vigtigt at gøre de ting, som betyder noget for mig. Og gøre noget for at min familie kommer godt igennem, sagde hun om sit nuværende liv.

Lever livet igen

Et liv der er uden de snærende bånd, som prinsessetitel og forældreskab medførte.

– Nu skal jeg nyde mit liv igen, hvor jeg ikke har direkte ansvar for to børn. Da jeg fik min første søn og stod med ham, tænkte jeg virkelig: Jeg får aldrig mit liv igen. Det at blive mor første gang er overvældende. Jeg har altid synes, at det bedste råd, jeg kan give videre til andre, er, at man langsomt skal give slip på sine børn. Men selvfølgelig altid være der for dem, fortalte grevinden, der også løftede sløret for hendes nuværende virkelighed.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

– Jeg udfordrer mig selv, fortalte grevinden om sit nye liv uden prinsessetitel –  og uden hjemmeboende børn. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Nu er jeg tilbage til tiden, før jeg fik børn, hvor jeg virkelig kan nyde alt. Det er lidt en egoistisk tid igen, hvor man har tid til sig selv. Jeg skal ikke nødvendigvis tænke på andre først. Det er sådan et nyt kapitel, som jeg glæder mig til, lød det.

Udfordrer mig selv

Det er dog ikke kun ganske for nylig, at Alexandra har benyttet sig af, at hun ikke længere er underlagt de kongeliges begrænsede muligheder for livsudfoldelse.

Hun har tidligere overrasket. Først da hun fik afsløret et portræt, hvor hun oser af sex, og senere da hun udgav et musiknummer og optrådte foran et publikum i Malmø med sin sang.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Krestine Havemann)

Første gang Alex brød den kongelige barriere, var, da hun stillede op til dette portræt. (Foto: Krestine Havemann)

– Jeg udfordrer mig selv. For hvad er alternativet? At leve et skidt liv? Jeg har taget nogle beslutninger i mit liv, hvor jeg virkelig følte, at jeg stod ved en kløft. Og der er da nogle beslutninger, hvor jeg fik råd om at gøre det – eller ikke. Men det er kun mig, der i sidste ende kan tage beslutningen, lød det ærligt fra den tidligere så feterede prinsesse.

Det er snart 27 år siden, hun kom til Danmark, som hun for længst har fundet sig til rette i. Men vejen fra en almindelig tilværelse i Hongkong over det danske kongehus for til sidst at ende som grevinde i det indre København, har været lang.

– Livet er en rejse – er der ikke en klog dansker, der har sagt det? Hvem skal tage den rejse, hvis vi ikke selv tør gøre det?, lød det retorisk fra Alex.

Børnene skal ud

Hun havde også har et godt råd til sine to sønner.

– Mine børn er rimeligt robuste. Og jeg siger også til dem: Lev jeres liv for helvede. Man har kun et.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Marie Alvehagen)

Som prinsesse havde det været utænkeligt at synge på en scene. Men den nye Alex gjorde lige præcis det i Malmø. (Foto: Marie Alvehagen)

Hun ved, hvad der venter dem som medlemmer af kongehuset, og opfordrer dem til at gribe livet.

– Hvordan var det selv at være 20 år? Det er surt at være 20 år og ikke at kunne leve det. Nu har Felix, min yngste, ikke været på gymnasiet i to år på grund af corona. Så nu hvor vi alle får et lidt mere normalt liv tilbage, skal vi også huske, at de unge mennesker ikke har haft adgang til et normalt liv, hvor de kommer ud og møder andre mennesker på lige fod, som vi har haft det, sagde hun.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold