Kongelige1. januar 2024

344 danskere spillede på at dronning Margrethe ville ”abdicere”: Men de får ikke en krone

344 danskere spillede på, at dronning Margrethe ville sige ordet 'abdicerer' i sin nytårstale. Men de får ingen penge udbetalt af en ganske særlig grund
344 danskere havde spillet penge på, at 83-årige dronning Margrethe ville bruge ordet ”abdicere” i sin nytårstale i går aftes.
344 danskere havde spillet penge på, at 83-årige dronning Margrethe ville bruge ordet ”abdicere” i sin nytårstale i går aftes.
 Foto: Mikael Rieck

344 danskere ærgrer sig nok en lille smule i dag. For de havde nemlig spillet penge på, at 83-årige dronning Margrethe ville bruge ordet ”abdicere” i sin nytårstale i går aftes.

Men selv om majestæten rigtig nok annoncerede sin abdicering, så venter der ingen penge til de i alt 344 danskere.

Det skriver Ekstra Bladet.

Årsagen er, at dronning Margrethe ikke brugte den præcise formulering – ”abdicere” – i sin nu historiske nytårstale.

– Ja, vi havde 'abdicerer' med som et af de ord, man kunne spille på. men det var ikke det, hun sagde. Hun sagde noget med, at ’ville træde tilbage’. Og den havde vi ikke inde ved os, fortæller Peter Emmike Rasmussen, oddssætter i Danske Spil, til Ekstra Bladet.

Dog var der ét andet ord, der endte med at give en del udbetalinger: Ordet 'Zelenskyj',

– Vi udbetalte over en million kroner alene på det ord, siger Rasmussen til mediet.

Herunder kan du læse det uddrag af dronning Margrethes tale, hvor hun annoncerede sin abdicering:

"Om 14 dage har jeg været Danmarks dronning i 52 år. Så lang tid går ikke sporløst hen over noget menneske – heller ikke mig! Tiden slider, og ”dårligdommene” bliver flere. Man overkommer ikke længere det samme, som man kunne engang.

I februar i år gennemgik jeg en omfattende rygoperation. Den forløb godt, takket være det dygtige sundhedspersonale, der tog sig af mig. Operationen gav naturligvis også anledning til at gøre sig tanker om fremtiden – om ikke tiden var inde til at overlade ansvaret til den næste generation.

Jeg har besluttet, at det er nu, der er det rigtige tidspunkt. Den 14. januar 202452 år efter jeg efterfulgte min elskede farvil jeg træde tilbage som Danmarks dronning. Jeg overlader tronen til min søn Kronprins Frederik."

Sponsoreret indhold