Kongelige8. oktober 2021

18 år siden: Frederik og Marys hemmelige frieri

Fredag er det 18 år siden, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary officielt blev forlovet. Her genfortæller SE og HØR den dejlige historie om parrets hemmelige frieri
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var under en særdeles hemmelig og privat kærestetur til Rom i 2003, at en ung kronprins Frederik stillede det berømte spørgsmål til sin Mary.

Forinden havde kronprinsen – som det sig hør og bør – købt en forlovelsesring, og så gik han ellers på knæ og spurgte – på engelsk naturligvis:

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/00015js004.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Frederik og Mary gjorde deres forlovelse officiel 8. oktober 2003. Foto: Jesper Sunesen

”’Du kan ikke sige nej, du må ikke sige nej, du bliver nødt til at sige ja’, og så sagde hun ja. Vi var lykkelige og bare os to”, har Frederik efterfølgende fortalt i bogen ”Frederik – kronprins af Danmark”.

Mary har også selv efterfølgende fortalt, hvordan hun oplevede det romantiske frieri. Om den unge Mary Donaldson – som kronprinsen var faldet pladask for nogle år forinden under et besøg downunder – vidste, at der var et frieri under opsejling, vides ikke helt.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/00015js002.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Forelskelsen kunne parret ikke skjule. Foto: Jesper Sunesen

Men sikkert og vist er det, at Mary godt fornemmede, at noget var i gærde. Dén eftermiddag havde han nemlig mere end travlt med at få hende lokket på en gåtur.

Frederik virkede ifølge kronprinsessen en smule distræt, så hun havde på fornemmelsen, at noget særligt var i gære.

- Han ville op til et særligt udkigssted, og da vi så kom op til det sted, hvor jeg tror, han havde tænkt sig, det skulle foregå, så var der pludselig en hel masse mennesker omkring os. Så skulle vi et andet sted hen, og sådan gik vi lidt rundt, fortæller kronprinsesse Mary i bogen ”Under Bjælken”.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/sh-0003021.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Frederik og Mary mødte hinanden downunder i 2001, og det slog straks gnister mellem parret. Foto: Kaspar Wenstrup

Parret endte med at vandre rundt, indtil mørket var ved at falde på. Så fik de øje på en lille og gammel kirke.

Her ville kronprinsen gerne stoppe.

- Ja, det var så dér, han friede. Og så kan jeg bare huske, at da han havde gjort det, grinede jeg som en genert pige, og så blev vi begge to så glade, har Mary tidligere fortalt.

På et pressemøde den 8. oktober 2003 præsenterede kronprinsens stolt sin kommende hustru, Mary Elizabeth Donaldson. Efter fotograferingen blev der holdt en stor statsrådsmiddag på Fredensborg Slot.

Sponsoreret indhold