Youtube-stjerner kan få flere års fængsel for prank-video

(Arkiv)

(Arkiv)

Foto: MEGA

Med intet mindre end 25 millioner følgere på videodelingstjeneste Tik Tok og knap fem milllioner abonnenter på Youtube er de to 23-årige Alan og Alex Stokes mildt sagt megapopulære på internettet.

Her har de bragende succes med deres challenges og prank-videoer - altså det velkendte format hvor de to eksempelvis narrer folk med skjult kamera.

The Hollywood Reporter skriver dog nu, at de to brødre skal i retten, fordi den offentlige anklager i californiske Orange Country District mener, at drengene er skyldige i flere alvorlige lovovertrædelser i forbindelse med deres videoer.

Faktisk kan dommen over dem være så slem, at de skal i spjældet. 

Falsk bankrøveri

De to drenge skulle være kommet på kant med loven, da de i to videoer i oktober 2019 foregav at have røvet en bank.

Her forsøgte de at få intetanende mennesker på deres vej til både at låne dem tøj til forklædning, hjælp til transport eller i det hele taget dække over ”røvernes” flugt.

Før videoen blev fjernet fra deres officielle kanal på Youtube, nåede den ifølge mediet at få 1,4 millioner visninger.

- Det her er ikke løjer. Det er alvorlig kriminalitet, der kunne have resulteret i, at nogen kom til skade eller blev dræbt, fortalte advokaten Todd Spitzer i en udtalelse.

Flere vidner til Irvine-drengenes optrin tilkaldte politiet, da de så dem løbe rundt. Også betjente, der ankom til stedet indgik i joken, og optrådte i videoen.

- Politiet har svoret at de vil rykke ud til, hjælpe og beskytte befolkningen i denne slags situationer, hvor der bliver ringet efter hjælp, siger Spitzer, før han tilføjer:

- I stedet for ankommer de til et sygt forsøg på at opnå popularitet på internettet ved at sætte andre mennesker og myndigheder i fare.

Brødrene Alan og Alex Stokes ved endnu ikke, hvordan de skal stilles for en dommer, men bliver de dømt, kan de forvente maksimum fire år bag tremmer i et statsfængsel.

Internettet glemmer som bekendt sjældent, så selvom Stokes tvillingernes egen video er fjernet så længe sagen kører, kan du se en kopi af den her: 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close