Kendte5. marts 2021

"X Factor"-Jesper er tilbage: Vi har ren fuck it-mentalitet

Mange husker ham nok som den unge "X Factor"-Jesper, men i dag er han frontfigur i bandet Dusin, der er klar med deres take på "Barbie Girl" anno 2021
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han var kun lige fyldt 15 år, da han i 2010 væltede ind på den danske "X Factor"-scene og sang sig ind i hjerterne på de danske teenagepiger og hele vejen til finalen.

En "X Factor"-sejr blev det dog ikke til for den nu 26-årige Jesper Nohrstedt, der i stedet måtte nøjes med en tredjeplads.

Siden da er det blevet til en tur gennem Melodi Grand Prix-møllen og flere udgivelser med bandet Dusin, og det er netop med sidsnævnte, at Jesper nu er i fuld gang med at jage den store musikkarriere.

Duoen, der består af Jesper og producer Mads Vadsager, mødte hinanden i 2017 under Bandakademiets Music Maker Camp, og siden da er det blevet til flere albums og senest singlen "Fucking fantastisk", der har fået premiere i dag.

- Det er sådan lidt vores på "Barbie Girl" anno 2021. Vi synger lidt om vores opfattelse af, hvor vi er i forhold til klima og kropsidealer og sådan noget, siger Jesper Nohrstedt til SE og HØR.

Og det lyder måske meget seriøst det hele, men Jesper forsikrer, at det mest af alt handler om den gode musik.

- Jeg tror aldrig rigtig, at jeg har været så fan af det der med, hvad en sang præcis handler om. Det må folk selv om. Men det var i hvert fald det, der var i vores tanker, da vi lavede den.

Artiklen forstætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2021-03-05_kl._18.09.28.png
 Foto: Daniel Nissen Lauritsen

Jesper Nohrstedt udgør frontfiguren i bandet Dusin, der netop har haft premiere på deres nyeste single "Fucking fantastisk". (Foto: Daniel Nissen Lauritsen)

Og selvom et nyt singleudspil kunne betyde sommerturné og livemusik, så må Jesper og resten af Dusin desværre erkende, at covid-19-pandemien står i vejen for den helt store sommerturné.

- Planen er bare at udgive en masse musik og forhåbentligt holde os aktuelle med det. Og så må vi se, hvad der er af muligheder, når vi begynder at åbne lidt mere op.

- Men ja, det ser sgu lidt sort ud med at komme ud og spille, så vi har bare valgt at sige fuck det, og så fokusere på det, vi kan.

Lærte meget af "X Factor"

Det er efterhånden mere end et årti siden, at Jesper dukkede op som deltager i "X Factor", men det betyder bestemt ikke, at han har glemt, hvad det gav ham af både gode og dårlige oplevelser.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/jesper-nohrstedt.png
 Foto: Niels Henrik Dam

Jesper Nohrstedt til generalprøve til "Dansk Melodi Grand Prix 2012" i Gigantium i Aalborg. (Niels Henrik Dam)

- Det var mange følelser, både gode og dårlige. Man kom hele vejen rundt. Det er lidt sløret for mig, men det var jo en fantastisk oplevelse, siger han og kalder hele rejsen for "en stor læringsproces".

- Mange af de ting, jeg lærte, gør sig stadig gældende for mig, siger han og forklarer at både sangtræning, undervisning i at stå på en scene og håndtering af pressen er noget af det, han den dag i dag kan trække på.

- Det var en stor pakke at få som 15-årig, og det er det jo også for dem, der er med i denne omgang.

Vær tro mod sig selv

Ifølge Jesper, der selv følger med i årets udgave af talentprogrammet, er det vigtigt for årets deltagere, at de tør være dem selv så meget, de kan.

- Det lyder måske lidt corny, men at være tro mod sig selv er utrolig vigtigt. Det kan være ekstremt svært - specielt i den unge kategori - at sige nej til ting. Så at lytte til sig selv, det tror jeg, er det vigtigste råd, jeg kan give.

Jesper slår fast, at årets deltagere i den grad også skal huske på, at de er med i et tv-program, hvilket betyder, at det langt fra er alle, der er sikret en stor karriere, når programmet er slut.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/sh-642126.jpg
 Foto: Michael Medgyesi

Sådan så det ud i afgørelsens time, da Jesper deltog i "X Factor 2010"-finalen i Parken - vinderen blev Thomas Ring Petersen (Foto: Michael Medgyesi)

- Man skal ikke tro, at der står et helt hold sangskrivere og pladeselskaber, der vil lave musik med dig bagefter. Det var i hvert fald ikke det, jeg oplevede.

Jesper understreger dog, at han den dag i dag er glad for, han ikke røg direkte ind hos et stort pladeselskab efter sin tur i "X Factor". Han forklarer, at det nemlig gav ham muligheden for selv at opdage, hvilken slags musik, han ville lave, skrive og producere.

Artiklen fortsætter efter opslaget...

- Jeg er sindssygt glad for, at vi bare har haft ren "fuck it"-mentalitet og bare udgivet musik. Så kan man følge den proces og bare høre, at vi er modnet som band og leger og prøver nogle forskellige ting af.

- Jeg håber i hvert fald, man kan høre, at vi er modnet. For mig er det sindssygt fedt at lave, og det, håber jeg, skinner igennem.

Dusins seneste nummer, "Fucking fantastisk", er tilgængelig på Spotify og Apple Music nu.

Sponsoreret indhold