Kendte2. november 2023

Whaat? Søren Pilmarks onkel spillede på fodboldlandsholdet

Det viser sig, at Søren Pilmark bestemt ikke er den eneste med et specielt talent
Søren Pilmark sammen med sin kone Susanne Pilmark. 
Søren Pilmark sammen med sin kone Susanne Pilmark.
 Foto: Hanne Juul

Søren Pilmark er en mand med mange talenter.

Han er en filmstjerne og spiller med i danskernes yndlingsfilm, han er teaterskuespiller med stor succes og så tryller han så godt, at han vinder priser for det.

Han skriver bøger og har instrueret en film, der skaffede ham en Oscar-nominering, og så han en del af den folkekære gruppe ”Ørkenens sønner”.

Men nu fortæller Søren Pilmark i et stort interview med Ud & Se, at han ikke er den eneste i familien, der er ekstraordinært talentfuld.

Det viser sig nemlig, at hans onkel, Axel Pilmark, var så god til fodbold, at han har været på landsholdet og også repræsenterede herrernes OL-hold fra 1948 i London.

Arkivfoto fra 1949 af KBU's fodboldhold. Forrest i.m. ses KB's og landsholdets legendariske målmand Eigil Nielsen. Ældre fodboldfans vil genkende bl.a. Carl Aage Præst, Knud Lundberg, Axel Pilmark, Ivan Jensen, Erik Køppen (Lene Koeppens far) og landsholdets senere træner Poul Petersen. Eigil Nielsen, som efter endt fodboldkarriere var med til at skabe boldfirmaet Select, døde torsdag af hjertestop under fodboldtræning på KB's anlæg.
Her er Axel Pilmark Pilmark fotograferet. Han ses som første til venstre i midterrækken.
 Foto: Allan Moe/Ritzau Scanpix

Her spillede Axel Pilmark sammen med blandt andet Knud Lundberg og John Hansen.

Selv valgte Søren Pilmark i stedet at gå underholdningens vej og har igennem årene haft stor succes med det.

Sponsoreret indhold