Kendte21. august 2023

Volodymyr Zelenskyj besøger Danmark: Her er hans skøre fortid

I anledningen af den ukrainske præsidents besøg, har SE og HØR været en tur i arkivet for at vise Zelenskyjs kulørte karriere frem
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Volodymyr Zelenskyj besøger i dag Danmark, hvor han både mødes med statsministeren og dronningen.
 Video: Aller Media

LÆS OGSÅ: Zelenskyj skal møde dronning Margrethe

En af verdens mest omtalte politikere er lige nu i Danmark.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, gik i februar 2022 fra at være en relativ ukendt statsleder, til at være på alle læber grundet Ruslands invadering af nabolandet Ukraine.

Søndag og mandag er Zelenskyj på besøg i lille Danmark, hvor han blandt andet er blevet lovet 19 F-16 fly til at forsvarer sig mod russerne. Herudover er han af Mette Frederiksen blevet kaldt en af de største helte i vor tid.

Men før han blev krigshelt og verdenskendt var Volodymyr Zelenskyj faktisk komiker, der udmærkede sig med flere nationale bedrifter.

Del af comedytrup

Volodymyr Zelenskyj, 44, voksede op i den sydøstlige del af Ukraine med jødiske forældre. Han blev tilbudt at studere jura i Israel, men det nægtede hans far at tillade ham.

I stedet begyndte han at studere jura på Kyiv Economic University, men på grund af hans store interesse for comedy blev han allerede som 17-årig en del af en comedytrup, som han de næste par år turnerede rundt med.

En karrievej, der har præget hans liv, og i dag får præsidentens bedrifter verden til at måbe.

Ukraines hurtigste dansefødder

Én ting er, at Zelenskyj, der har været præsident siden 2019, takkede nej til USA’s tilbud om at hjælpe ham ud af Kiev, da russerne var på vej, og at han i stedet blev og nu kæmper side om side med den almindelige ukrainer for at genvinde magten i landet.

Noget andet er alt det Volodymyr Zelenskyjnåede at lave, inden han blev præsident.

Volodymyr Zelenskyjvar nemlig ikke helt ukendt for ukrainerne, inden han vandt valget.

Men for resten af verden var det noget af en overraskelse at se en yngre udgave af præsidenten fremvise salsahofterne og cha cha-trin i en video fra 2006, hvor Volodymyr Zelenskyjvandt Ukraines udgave af “Vild med dans.”

Spiller præsident og bjørn

I 2015 spillede Volodymyr Zelenskyjhovedrollen i en sitcom kaldet “Servant Of The People”.

Flere klip fra serien, hvor Volodymyr Zelenskyjspiller skolelæren, der vil gøre op med korrupte politikere og ender som præsident, er blevet delt på sociale medier, og det er svært ikke at sammenligne serien med virkeligheden.

Det er ikke kun hos de voksne, at Volodymyr Zelenskyjallerede var kendt.

Den 44-årige præsident har nemlig også lagt stemme til animationsfilmene "Paddington 1" og "Paddington 2", hvor han netop er den ukrainske stemme bag hovedpersonen Paddington Bjørn.

Penis-pianist på skærmen

Under hele sin valgkamp til præsidentvalget i 2019 fortsatte Zelenskyji sin comeydytrup og optrådte til tv-showet "League of Laughter".

Fra showet har særligt et klip fået Twitter-brugerne til tasterne, hvor den nuværende præsident har lavet en sketch i ægte revystil med penis på pianotangenterne.

Sponsoreret indhold