Vild opdagelse under fødsel: Har TO skeder

På en helt særlig dag fik Brittany Jacobs en baby og en vild nyhed om sit underliv.

På en helt særlig dag fik Brittany Jacobs en baby og en vild nyhed om sit underliv.

Foto: Instagram

Da amerikanske Brittany Jacobs som 25-årig lå på hospitalsbriksen og var midt fødselen af sit første barn, fik hun en helt uventet besked fra sygeplejersken.

Sygeplejersken kiggede ned og sagde:

- Åh skat, du har to skeder, to livmoderhalse og to livmodere.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Det fortæller den i dag 26-årige kvinde, der indtil det øjeblik ikke anede, at hun har dobbel-anatomi, i en video på TikTok, der er gået viral og er set mere end 2,7 millioner gange.

Hun havde dog godt lagt mærke til, at der var noget anderledes ved hendes krop i forhold til andre personer med en livmoder, fortæller hun i videoen, som er et svar på en anden TikTok'ers spørgsmål "Hvad er det, en læge helt ignorerede ved dig, selvom der tydeligvis var noget galt?"

- Jeg har altid set mig selv som en med høj smertetærskel, men mine menstruationer gjorde så ondt, at jeg græd. Jeg blødte altid gennem mine tamponer, remser hun op i TikTok-videoen og fortsætter:

- Da jeg var gravid med mit første barn, var jeg kun gravid på den ene side. Sex var virkelig smertefuldt. Jeg fik altid menustration to gange om måneden - de fulgte en normal cyklus, men det var to forskellige cyklusser.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

To åbninger

Til BuzzFeed fortæller hun, at hun faktisk allerede som barn, at hun havde to åbninger.

- Jeg har altid troet, at det var min jomfruhinde, og da jeg blev ældre, troede jeg, den var virkelig hård og måske en dag ville sprænge, fortæller den 26-årige mor til to.

Alligevel havde hun formået at gå i 25 år, uden nogen havde opdaget, at hun har det, der kaldes uterus didelphys eller dobbel-livmoder.

Begge hendes skeder fungerede helt fint, men det var ikke muligt for hende af føde. En skillevæg blev derfor skåret op, og derfor har hun i dag kun en åbning, hvilket også betød, at graviditet nummer to var en meget nemmere omgang.

Ifølge Mary Jane Minkin, klinisk professor ved Institut for Fødselslæge, Gynækologi og Reproduktiv Videnskab ved Yale University School of Medicine, er det faktisk ikke en helt sjældent tilfælde.

- Mit budskab, man kan gå hjem med, er, at du er ikke en freak, du er ikke underlig, og per definition: Hvis jeg har set noget et par gange, er det ikke sjældent, siger lægen til BuzzFeed.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close