Kendte27. oktober 2022

”Vild med dans”-værtens hustru fik en abort: Det føltes ikke rigtigt at få et barn

Martin Johannes Larsen kunne være blevet far i slutningen af året. Men tiden var ikke rigtig for ham og hustruen, som valgte en abort. Nu vil de bryde tabu og give andre nogle at spejle sig i
"Vild med dans"-vært Martin Johannes Larsen og frue Sara-Lisa Schuster-Rossel valgte tidligere på året at få fjernet det barn, de i første omgang troede, de var klar til at få.
"Vild med dans"-vært Martin Johannes Larsen og frue Sara-Lisa Schuster-Rossel valgte tidligere på året at få fjernet det barn, de i første omgang troede, de var klar til at få.
 Foto: Mikael Rieck

14. juni sad ”Vild med dans”-vært Martin Johannes Larsen på Herlev Hospital og holdt sin hustru Sara-Lisa Schuster-Rossel i hånden.

Parret havde efter mange overvejelser besluttet sig for at få foretaget en abort, selv om de egentlig aktivt havde forsøgt at blive gravide. Det fortæller Sara-Lisa i et stort interview med Alt for damerne.

Hun står frem med sin historie, fordi hun selv manglede en i samme situation, hun kunne spejle sig i, da hun skulle træffe den svære beslutning om ikke at få barnet.

For selv om omstændighederne var ideelle til en familieforsøgelse – hun var 29, han 32, ægteskabet lykkeligt og økonomien god – så føltes det bare ikke rigtigt for parret, som vaklede meget mellem at vælge barnet og aborten.

I dag er hun sikker på, at de traf den rette beslutning, for hun fortryder den ikke. Men hun er bange for, at karma kommer efter hende den dag, hun og Martin er klar til at stifte familie.

- Der har jo hele tiden været sådan en lille stemme inde i mig, der har sagt, at vi ikke burde få en abort, for hvad hvis vi står om nogle år og gerne vil have børn og så har svært ved det? Vil vi så fortryde, at vi ikke fik det her barn? Det er en af de tanker, der har gjort, at jeg har været mest i tvivl. Men man bliver også nødt til at lytte til sin krop, når den prøver at fortælle en noget. Og det var det, vi valgte at gøre, siger hun til ugebladet.

Dagen efter indgrebet postede hun et billede fra hospitalssengen på Instagram netop fordi hun, som tidligere beskrevet, selv manglede nogen at spejle sig i.

Dengang fortalte hun om de tanker, hun og Martin havde gjort sig forud for aborten.

- Jeg er lige blevet 29 år. Martin er 32. Vi er gift, elsker hinanden og ved, at vi vil have børn sammen. Og vi troede også, at vi var klar til det. Fordi alle omkring os får børn. Eller prøver på at få børn. Eller har børn, som er megadejlige. Men da Martin og jeg for lidt over 6 uger siden fandt ud af, at jeg var gravid, føltes det ikke rigtigt. Vi var ikke glade, skriver hun og fortsætter:

- Det gik op for os, at vi ikke var klar. Og at vi heller ikke ville blive det. Dén erkendelse tog nogle ugers emotionel rutsjebanetur at nå frem til. Vi har følt (og føler) os som to fisk, der svømmer i én retning, mens ALLE andre lykkeligt og travlt svømmer i en anden. Og det har gjort enormt ondt. For hvorfor kan vi ikke bare være og føle som alle andre? Og hvordan kan vi tillade os at få en abort, når så mange kæmper for at blive gravide i dag?

Beslutningen om at få en abort fik Sara-Lisa til at føle sig ensom forkert. Ikke fordi hun manglede opbakning fra vender og familie, men fordi hun ikke kunne læne sig op ad andre, som havde stået i samme situation og skullet træffe det samme svære valg: barn eller abort.

- Det er grunden til, at jeg har valgt at dele det her, selvom det er dybt privat og et kæmpe tabu: For jeg ved, at jeg ville have følt mig langt mindre alene og forkert og forfærdelig, hvis jeg for eksempel havde kunnet læse en beretning som denne.

SE og HØR har været i kontakt med Martin Johannes Larsen, som ikke har yderligere kommentarer for nuværende.

Sponsoreret indhold