Kendte5. november 2021

Vil lave dansk version af verdensberømt serie

Snart kan fans af den ikoniske tv-serie "The Office" muligvis se frem til en dansk version af serien
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/360249c6-71b4-46ca-a802-fdd86324e0e7.jpg
 Foto: NBC/presse

Det er 20 år siden, at den britiske komiker Ricky Gervais og Stephen Merchant skabte den nu ikoniske tv-serie "The Office".

Siden da er serien blevet adapteret til både Canada, Chile, Tjekkiet, Frankrig, Tyskland, Israel, Sverige, Finland, Indien, Polen og ikke mindst USA, og nu er turen altså kommet til Danmark.

Dermed får danske tv-seere snart deres helt egen version af katastrofechefen David Brent - eller for fans af den amerikanske version: Michael Scott.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/theoffice.jpg
 Foto: BBC

(Foto: BBC)

Det danske produktionsselskab STV Productions har nemlig indgået en aftale med BBC Studios om at lave en dansk adaptering af den prisvindende serie.

- Vi glæder os meget til at være med til at udvikle en dansk filmatisering af "The Office", fordi det er sådan en fantastisk komedieserie. Det er et show, der giver mulighed for at tage fat på en række vigtige universelle emner i tiden, og en unik mulighed for at vise de typer, der ikke forstår, at verden forandrer sig, siger den viceadm. direktør og partner, Daniel Svarts, fra STV Production ifølge MediaWatch.

Lang vej igen

Indspilningerne til serien er dog langt fra gået i gang. Indtil videre er der blot tale om, at STV har opkøbt en såkaldt option.

Det betyder, at selskabet har købt rettighederne til at gå videre med at lave en dansk version af "The Office", såfremt en tv-kanal eller en streamingservice kunne være interesseret.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/aaaabxpy6m8jqfc4vjuz08agmum00xs_bttezuv0podoykvmmvlrbtb7791lvtogi43wa56vuljxsoa5aigc8vamlaowosnn.jpg
 Foto: Netflix

En skandinavisk version af "Luther" kan muligvis også være på vej. (Foto: Netflix)

I mellemtiden kan vi jo passende gå i gang med at gætte på, hvem der vil egne sig som den moderne, danske version af den akavede regionschef. Frederik Cilius, Frank Hvam, Nikolaj Lie Kaas?

"The Office" er desuden ikke den eneste serie, der er på vej til det skandinaviske publikum.

Rettighederne til adapteringer af både "Doctor Foster" og Idris Elba-hittet "Luther" er også blevet sikret.

- Det nordiske marked har oplevet en eksponentiel vækst i efterspørgslen efter originale dramer i løbet af de sidste tre år, og BBC Studios er godt rustet til at imødekomme den voksende efterspørgsel takket være vores omfattende katalog og britiske hits, siger Jan Salling, der er leder af BBC Studios Nordic ifølge Deadline.

Sponsoreret indhold