Kendte 13. maj

Vil fyre hver femte offentligt ansatte

Titusinder af britiske embedsmænd mister deres job under besparelser, planlagt af Boris Johnsons regering
(Foto: MEGA)

Titusinder af britiske embedsmænd står til at miste deres job i henhold til nye besparelser, som er planlagt af den konservative regering i London.

Det siger Jacob Rees Mogg, som blandt andet er minister for brexit-perspektiver og effektivitet i regeringen under premierminister Boris Johnson.

Rees-Mogg afviser ikke medierapporter i blandt andet Sky News om, at der vil blive nedlagt omkring 91.000 job i regeringsgaden Whitehall, hvor de fleste regeringsbygninger ligger.

- Jeg ved det er opsigtsvækkende, men der er blot tale om, at vi bringer antallet af embedsmænd ned på det antal, som vi havde i 2016, siger Rees-Mogg til Sky News.

Premierminister Boris Johnson siger til The Daily Mail, at "vi er nødt til at skære ned på regeringsapparatet for at få bragt leveomkostningerne ned."

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han tilføjer, at priserne er gået skarpt i vejret under pandemien.

Johnson bekræfter, at omkring 91.000 job må nedlægges - 20 procent af det samlede antal offentligt ansatte. Det sker for årligt at spare 3,5 milliarder pund - omkring 30,5 milliarder kroner.

Den konservative britiske regering kæmper for at få balance i de offentlige udgifter, efter at navnligt pandemien har kostet dyrt sammen med høj inflation, hvilket har vanskeliggjort en økonomisk genopretning.

Rees-Mogg har i de seneste uger haft fokus på embedsmænd, som stadig arbejder hjemme til trods for, at alle coronarestriktioner er ophævet.

Han er blevet kritiseret for at have lagt beskeder på tomme skriveborde i forskellige departementer med ordene: "Ked af at se, at du var ude. Ser frem til at se dig på kontoret snart."

Rees-Mogg siger, at antallet af embedsmænd er vokset i de senere år på grund af øget arbejdspres i forbindelse med brexit og pandemien.

- Nu forsøger vi igen at nærme os en normalisering, siger han.

- Op mod 38.000 mennesker forlader stillinger i det offentlige årligt, så den enkle måde at skære ned på er et ansættelsesstop, tilføjer han.

- Man er nødt til at sikre sig, at folk bruges så effektivt som muligt og er i de stillinger, som er nødvendige.

Sponsoreret indhold