Kendte21. juli 2022

Vidste du det? Woody Harrelsons far var en koldblodig lejemorder

Filmstjernens far har flere menneskeliv på samvittigheden og var sågar en overgang mistænkt for drabet på John F. Kennedy
Woody Harrelson har aldrig været overbevist om, at hans far, Charles Harrelson, var skyldig i det mest opsigtsvækkende lejemord, han blev dømt for.
Woody Harrelson har aldrig været overbevist om, at hans far, Charles Harrelson, var skyldig i det mest opsigtsvækkende lejemord, han blev dømt for.
 Foto: Ritzau Scanpix

Woody Harrelson er en verdensberømt filmstjerne med over 100 film og utallige priser på cv'et, men han er faktisk ikke den eneste kendis i sin familie.

Hans far, Charles Harrelson, er også lidt af en berømthed - dog på den helt forkerte måde.

Charles Harrelson, der døde tilbage i 2007, var nemlig en koldblodig lejemorder med flere menneskeliv på samvittigheden.

Det mest opsigtsvækkende drab fandt sted i slutningen af 1970'erne og var på den amerikanske dommer John Wood Jr., som blev skudt ned foran sit hjem i San Antonio.

Ifølge dommen blev Woody Harrelsons far hyret af en lokal gangster til mordet, fordi gangsteren mente, at dommeren gjorde hans kriminelle levevej for besværlig.

Woody Harrelson var blot syv år gammel, da hans far blev sendt i fængsel for første gang for et lejemord, og han var en ung studerende, da faderen blev idømt en livstiddom for mordet på dommeren.

Et drab, som faderen i øvrigt nægtede sig skyldig i.

Woody Harrelson har ligeledes flere gange udtalt, at han er overbevist om, at hans far ikke dræbte dommeren.

- Jeg siger ikke, min far er en engel, men jeg tror, han er uskyldig i det drab, sagde han for eksempel i et interview for flere år tilbage og fortsatte:

Artiklen fortsætter under billedet...

Woody Harrelsons far, Charles Harrelson, døde, mens han afsonede sin straf på drabet af den amerikanske dommer.
Woody Harrelsons far, Charles Harrelson, døde, mens han afsonede sin straf på drabet af den amerikanske dommer.
 Politifoto

- Jeg synes ikke, det var en fair retssag, fordi fyren, der angiveligt hyrede min far til mordet, blev frikendt senere.

I interviewet delte Woody Harrelson også en opsigtsvækkende påstand om, at hans far angiveligt tidligere var en undercover-agent trænet af CIA.

- Men jeg burde ikke fortælle om det, for så kommer vi i problemer, men jeg ved, det er sandt, sagde han kryptisk i interviewet, som kan ses herunder:

Artiklen fortsætter under videoen...

Selvom Charles Harrelson kom i fængsel på livstid for drabet på dommeren, så formåede han alligevel at fortsætte med at trække overskrifter.

For eksempel er han den dag i dag stadig hovedperson i en række konspirationsteorier omhandlende drabet på den daværende præsident John F. Kennedy i 1963.

Det skyldes, at han under sin anholdelse for drabet på dommeren indrømmede over for politiet, at han ikke kun havde dræbt dommeren, men også præsidenten.

Charles Harrelson trak efterfølgende sin udtalelse tilbage og påstod, at han var påvirket af kokain under anholdelsen, og at han hverken havde dræbt den ene eller den anden.

Artiklen fortsætter under billedet...

John F. Kennedy blev skudt i Dallas, Texas, den 22. november 1963 klokken 12.30 lokal tid.
John F. Kennedy blev skudt i Dallas, Texas, den 22. november 1963 klokken 12.30 lokal tid.
 Foto: Ritzau Scanpix

På daværende tidspunkt var konspirationsteorierne dog allerede begyndt.

Og konpirationsteorierne blev ikke færre, efter den lokale gangster, som angiveligt hyrede ham til mordet på dommeren, under sit vidneudsagn sagde, at Charles Harrelson også tidligere over for ham havde indrømmet at stå bag attentatet på præsidenten.

Ifølge gangsteren ved navn Joseph Chagra skulle Charles Harrelson sågar have tegnet ham et kort for at forklare, hvor han havde gemt sig, da han skød ham.

Gangsteren udtalte dog samtidig i retten, at han ikke troede på historien, og FBI har siden afvist, at Charles Harrelson skulle have været involveret i drabet på præsidenten.

I 1995 trak Charles Harrelson atter engang overskrifter, da han sammen med en anden fange forsøgte at flygte fra fængslet i Atlanta, hvor han afsonede sin straf.

Det lykkedes dog personalet at stoppe ham, og Charles Harrelson blev herefter overført til et såkaldt Supermax-fængsel i Colorado.

Woody Harrelson har tidligere udtalt, at han besøgte sin far i fængslet flere gange inden hans død, og at de to fik et bedre far-og-søn-forhold i fængslet.

Charles Harrelson blev 69 år gammel. Han blev fundet livløs i sin celle i 2007, død af naturlige årsager.

Han nåede inden sin død at blive dømt for drabene på i alt to personer som lejemorder, mens han blev frikendt for et tredje.

Kilder: Telegraph, EW, Daily Mail og BBC.

Sponsoreret indhold