Kendte 23. november 2014

VIDEO: Her udsættes de for hatecrime – griber folk ind?

Se det tankevækkende eksperiment fra København her
Af af
Foto: YouTubeHvad ville du gøre, hvis du blev vidne til, at et homoseksuelt par blev udsat for hatecrime? Ville du gribe ind eller helt lade være med at gøre noget?

Det satte en dansk gruppe unge sig for at finde ud af. Det danske videofællesskab Arian Planet plantede derfor et skjult kamera i det københavnske gadebillede for at finde ud af, om danskerne ville gribe ind, hvis et homoseksuelt par blev udsat for hatecrime.

LÆS OGSÅ: Her overfalder han sin kæreste: Vil folk gribe ind?

LÆS OGSÅ: Se det tankevækkende eksperiment: En rig og en fattig kollapser på gaden: Hvem får hjælp?

LÆS OGSÅ: En indvandrer udsættes for racisme: Griber folk ind?

Og resultatet kan du se i denne tankevækkende video, som gruppen lavede netop for at skabe opmærksomhed omkring hatecrime mod homoseksuelle.

Arian, som er en af hovedmændene bag videofællesskabet, fortæller, at de brugte tre dage på at filme de skjule optagelser - og at de søgte to homoseksuelle, der ville medvirke.

- Vi fik flere ansøgninger, så det var nemt at finde nogle medvirkende, siger Arian til SE og HØR. Han tilføjer, at resultatet af eksperimentet var ganske tankevækkende:

- Jeg synes, det er værd at tænke over, at der var få, der greb ind - specielt mændende gjorde ikke noget. Der var kvinderne bedre til at skride ind, siger Arian til SE og HØR.

Det er langt fra første gang, at den danske gruppe forsøger at skabe debat i befolkningen ved at fremstille sociale eksperimenter. Tilbage i februar testede gruppen, der består af Arian, Emil og Thor, om danskerne skred ind, hvis de var vidne til vold på gaden.

I maj plantede gruppen også et skjult kamera for at finde ud af, om danskerne ville gribe ind, hvis en mand blev udsat for racisme.

Ifølge Arian har gruppen flere projekter i støbeskeen.

Du kan se den nye video med hatecrime her - og være med til at deltage i debatten på Facebook.

Sponsoreret indhold