Kendte26. oktober 2017

To børn døde: Vi fik svampe at spise den aften - men de var fra Netto

Det er stadig uvist, hvad der forgiftede en hel familie fra Haslev – der er flere gange blevet spekuleret i, om familien har spist giftige svampe, som de havde samlet i naturen. Familiens ældste søn, der som den eneste undgik at blive forgiftet, udelukker, at der var tale om svampe fra skoven. Han siger, at svampene var købt i Netto
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/groen_fluesvamp.jpg
 (Foto: All Over)

Hvad forgiftede en hel familie fra Haslev? Hvorfor skulle to af deres elskede børn dø, mens to andre af familiens børn stadig kæmper for livet på Rigshospitalet?

Dét spørgsmål forsøger politi og myndigheder lige nu at få svar på, efter at forgiftningssagen tog sin begyndelse torsdag i sidste uge. Her blev de 11 familiemedlemmer indlagt på flere hospitaler, og kort efter afgik to af børnene ved døden.

Lægerne mistænker, at familien - der kom til Danmark fra Congo for to år siden - er blevet forgiftet af noget, de har spist.

Det har flere gange været fremme, at familiens symptomer indikerer, at de har spist giftige svampe, måske grøn eller hvid fluesvamp, der blandt andet angriber leveren. To af børnene, der stadig kæmper for livet, har allerede fået en levertransplantation.

Men nu fortæller familiens ældste søn, der som den eneste undgik at blive forgiftet, at familien ikke har samlet eller spist svampe fra naturen.

- Det er rigtigt, at de fik svampe at spise den aften, men det var svampe fra Netto. Mine forældre går ikke ud i skoven og plukker svampe, siger sønnen Francios Mumbere til BT.

- Jeg spiste morgenmad og frokost, men ikke aftensmad, så det må være noget de har spist til middag. Det kan også været noget kød, siger Francios Mumbere til BT og tilføjer, at familien er i chok og slet ikke kan begribe, hvad der er sket.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/groen_fluesvamp.jpg
 (Foto: All Over)

Grøn fluesvamp er en af de giftigste svampe herhjemme. Den ødelægger blandt andet leveren, så en transplantation kan blive nødvendig. Foto: All Over

Det var torsdag i sidste uge, at der blev sendt en ambulance til adressen, efter at familiens 15-årige datter fik vejrtrækningsproblemer og blev bleg. Kort efter ambulancen ankom til adressen, udviste flere andre familiemedlemmer tegn på at være svært forgiftede – og der blev slået storalarm, og der blev sendt flere ambulancer og lægebiler til adressen.

Den 15-årige pige afgik kort efter ved døden, og det samme gjorde familiens syvårige søn.

To andre børn har efterfølgende gennemgået en levertransplantation, da deres lever var ødelagte som følge af forgiftningen. De symptomer fik altså flere til at spekulere i, om familien havde spist enten grøn eller hvid fluesvamp, der netop angriber leveren.

Også faderen i familien siger i et interview med TV Øst, at svampene – som han siger er champignoner - stammer fra Netto.

- Vi har ikke samlet svampe eller andet i naturen. Hvorfor skulle vi samle svampe, når de koster 13 kroner i Netto, siger faren, Benjamin Lurhabaya, til TV Øst.

Myndighederne er stadig i gang med at undersøge, hvad der kan have forgiftet familien.

Der er endnu ikke fastlagt en dato for, hvornår de to børn skal begraves.

Sponsoreret indhold