Kendte 12. august 2008

Verdens dyreste vindue solgt

Ruden, som John F. Kennedy blev skudt igennem, findes nu i Holland
Det meget kostbare vindue, som JFK blev skudt igennem
Det meget kostbare vindue, som JFK blev skudt igennem
Foto: All Over

Det vindue, hvorfra Lee Harvey Oswald skød og dræbte John F. Kennedy den 22. november 1963, er blevet solgt på online-auktionssitet eBay. Inklusive ramme, sålbænk, lysning og glas løb prisen op i over tre millioner dollars, eller mere end 15 millioner kroner, og køberen var en vis R. Seydel fra Holland.

Vinduet, som sad i en lagerbygning i Dallas, blev leveret medfølgende en dokumentar-video, som viser en mand afmontere vinduet samt en stak dokumenter, som underbygger vinduesfagets autencitet.

Aubrey Mayhew, en 80-årig samler af alt, som bare har den mindste relation til den myrdede præsident, står fast på, at vinduet er ægte nok, men kritikere hævder at Mayhew sælger det rene fup.
- Min troværdighed som Kennedy-samler betvivler ingen, og jeg har ingen motiver til at snyde, sagde Mayhew i forbindelse med salget, og den var åbenbart go' nok til den hollandske køber.

I takt med, at buddene på eBay steg og steg, faldt købere fra, og flere insisterede til sidst på, de havde budt ved en fejl. Men ikke R. Seydel, som nu er indehaver af verdens mest berømte og absolut dyreste vindue.

Sponsoreret indhold