Kendte29. juli 2015

Hip, hip, hurra! Verdens ældste panda fylder år

Den nu 37-årige panda Jia Jia fra Hongkong blev fejret med maner. Hun er verdens ældste panda i fangeskab.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/9.42-75117195.jpg

Det var en festdag i Hongkong, da pandaen Jia Jia fyldte 37 år i tirsdags. Måske tænker man, at 37 år, "det er da ikke er noget særligt", men når man er en panda, er det altså meget stort.

Jia Jia blev fejret med både kage og masser af gaver, og fødselsdagen betød også, at hun nu har to Guinness verdensrekorder – hun er den ældste panda nogensinde i fangeskab. Og naturligvis er hun derfor også den ældste nulevende panda i fangeskab.

[node:aller-related-content]

Dog kan man kun nogenlunde regne sig frem til Jia Jias alder, da hun rent faktisk er født i naturen, men Guinness har besluttet, at hun skal have a rekorderne alligevel.

37 år er meget gammelt for en panda – det svarer cirka til, at et menneske bliver 100 år, og det er da heller ikke sådan, at Jia Jia er i topform længere.

- Hun sover mere, og hun laver meget mindre. Men hun ældes med ynde – ligesom en bedstemor, siger Paolo Martelli ifølge The Guardian, og han forklarer også, at pandaen har højt blodtryk.

Det er normalt, at en panda bliver omkring 25 år, så man må sige, at 37 år er noget at en milepæl, der er værd at fejre!

https://imgix.seoghoer.dk/9.42-75117252.jpg

Det blev fejret med manér, da Jia Jia fyldte år. (Foto: All Over)

Sponsoreret indhold