Kendte27. oktober 2022

Ventetiden er forbi: Rihanna er endelig tilbage med ny musik efter seks års tørkeperiode

Sangen ”Lift me up” findes på soundtracket til den kommende ”Black Panther: Wakanda Forever”, og så er den en hyldest til den afdøde skuespiller Chadwick Boseman
Sangerinden Rihanna var også med til Marvel-premieren på "Black Panther: Wakanda Forever" ved Dolby Theatre i Hollywood onsdag. Her blev fans sikre i deres formodninger og forhåbninger: Rihanna er endelig tilbage. 
Sangerinden Rihanna var også med til Marvel-premieren på "Black Panther: Wakanda Forever" ved Dolby Theatre i Hollywood onsdag. Her blev fans sikre i deres formodninger og forhåbninger: Rihanna er endelig tilbage.
 Foto: Ritzau Scanpix

Endelig!

Det er hele seks år siden, at Barbados-superstjernen Rihanna, 34, har udgivet musik under eget navn.

Hun har haft travlt med at slå sig fast som skønheds- og undertøjsmogul - og med sin rolle som mor.

Men meget tyder nu på, at hun nu vender tilbage til musikken. Både med en forestående Super Bowl-optræden og nu som bidragsyder til rulletekstmusikken efter den nye ”Black Panther”-film.

Det sker med singlen ”Lift me up”, der udkommer allerede fredag.

Rihanna har skrevet sangen sammen med den Oscar-vindende producer Ludwig Göransson, der havde en stor aktie i tilblivelsen af den første ”Black Panther”-films soundtrack, og som også har leveret såkaldt score til ”Star Wars”-serien ”The Mandalorian”.

Også den nigerianske singer-songwriter Tems er med inde over projektet sammen med instruktøren Ryan Coogler.

Rihanna og rapperkæresten A$AP Rocky blev forældre for første gang i maj. 
Rihanna og rapperkæresten A$AP Rocky blev forældre for første gang i maj.
 Foto: Ritzau Scanpix, REUTERS/Mario Anzuoni

En stor ære

”Lift me up” er samtidig en hyldest til skuespilleren Chadwick Boseman, der spillede Marvel-helten Black Panther i den første film, og som døde i 2020 i en alder af bare 43 år efter længere tids sygdom.

- Efter en snak med Ryan, hvor jeg hørte hans retning for filmen og sangen, havde jeg lyst til at skrive noget, der portrætterede en varm omfavnelse af alle de mennesker, som jeg har mistet i mit liv. Jeg prøvede at forestille mig, hvordan følelsen ville være, hvis jeg kunne synge for dem nu og udtrykke, hvor meget jeg savner dem, lyder det fra Tems i en pressemeddelelse ifølge flere medier – herunder musikmediet Pitchfork.

- Rihanna har været en inspiration for mig, så det at høre hende udtrykke denne sang er en stor ære, lyder det fortsat.

Fans har ventet siden 2016

Singlen bliver utvivlsomt et kærkomment udspil fra den 34-årige Rihanna, der blev mor tilbage i maj.

Fans har nemlig skulle væbne sig med en enorm tålmodighed, i og med at det er hele seks år siden, hun sidst udgav musik som soloartist.

Det skete i 2016 med ”Star Trek”-nummeret ”Sledgehammer”.

Hendes seneste studiealbum, ”Anti” udkom også i 2016, og i løbet af flere år har rygterne om ”R9” – altså superstjernens niende album - svirret.

Kun på enkelte samarbejder, som eksempelvis N.E.R.D-singlen ”Lemon”, ”PARTYNEXTDOOR” og DJ Khaleds ”Wild Thoughts”, har man kunne få en snas af Rihannas velkendte R&B-vokal.

Hun dukkede desuden op i kæresten ASAP Rockys musikvideo til ”D.M.B” i maj 2022.

”Black Panther: Wakanda Forever” får premiere den 11. november, men allerede fredag den 28. oktober får klodens mange Rihanna-fans altså endelig nyt fra popdronningen.

Sponsoreret indhold