Kendte16. marts 2021

"Venner" er kommet til Tyrkiet: Censurerer kvindernes bare arme

Rachel, Monica og Phoebes arme er slørede i tyrkisk avis, som advarer mod den ”amoralske” tv-serie
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

"Netflix vil ramme de unge med den amoralske tv-serie 'Venner'".

Sådan lyder overskriften i en artikel fra det tyrkiske medie Yeniakit, som er tæt forbundet til det regeringen og præsident Erdogan, hvori de tre kvindelige skuespillerinder Jennifer Aniston, Courtney Cox og Lisa Kudrows arme er dækket til af en stor sløret boks.

Artiklen advarer samtidig mod sitcom-serien, som får premiere på streamingtjenesten i Tyrkiet den 1. april, som menes at være en trussel mod landets ungdom.

https://imgix.seoghoer.dk/netflix-ahlaksiz-dizi-friends-ile-yine-gencleri-hedef-almayi-amacliyor-h1615475315-d51cec_1.jpg
 Foto: Yeniakit

Der er umiddelbart ikke plads til spaghettistrop- og tanktop-klædte kvinder i spalterne på det tyrkiske nyhedssite. (Foto: Yeniakit)

Med emner som både utroskab, kortvarige seksuelle relationer i det hele taget - og så selvfølgelig de tre kvindelige hovedrollers sparsomme beklædning – bliver den anset som problematisk.

Kulturel svækkelse

Ifølge The Sun er serien med den statslige avis blik et koordineret angreb på muslimske værdier, fordi den på flere måder legitimerer ”amoralsk opførsel”.

- De ti sæsoner med Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry og David Schwimmer er målrettet unge mennesker, som er mest modtagelige for kulturel svækkelse, står der blandt andet i artiklen.

Sammen med serien ”Venner” får resten af Netflix fremtidige katalog kritik, da flere af produktionerne desuden berører emner som børnemishandling og homoseksualitet.

Her nævnes den franskproducerede dokumentar ”Minnoşlar”, hvis internationale titel er ”Cuties” blandt andet.

Sponsoreret indhold