Charmerede alle i dating-show: Var seriemorder i virkeligheden

Amerikanske Rodney James Alcala charmerede alle damerne, da han i slutningen af 1970’erne tonede frem i et dating-program. I virkeligheden gemte han på en dyster hemmelig: Han var seriemorder.

Amerikanske Rodney James Alcala charmerede alle damerne, da han i slutningen af 1970’erne tonede frem i et dating-program. I virkeligheden gemte han på en dyster hemmelig: Han var seriemorder.

(Foto: YouTube)

Han blev døbt ”The Dating Game Killer” og havde mindst fire liv på samvittigheden, da han charmerede damerne i et dating-program.

Og morderen fortsatte med at slå ihjel, efter han var færdig med at lede efter ofre på TV.

Det vidste dog hverken damer eller TV-seere, da ”The Dating Show” rullede over skærmen 13. september 1978.

Denne onsdag i 1978 var det Cheryl Bradshaws tur til at finde sin udkårne i det populære dating-program.

Der var mange pæne mænd at vælge mellem, men den amerikanske kvinde kunne alligevel ikke få øjnene fra den charmerende mand med nummer 1: Rodney Alcala.

Artiklen fortsætter under billedet...

Rodney charmerede med sit smil, men var blodig morder. Se videoen, hvor han deltager i datingprogrammet, nederst i artiklen. Foto: YouTube

Men Rodney med det charmerede smil og de kække bemærkninger gemte på en dødelig hemmelighed: Han var et uhyre og en seriemorder, der allerede havde myrdet fire.

Havde det ikke været for Cheryls mavefornemmelse, var hun formentlig blevet hans næste offer.

Efter showet talte Cheryl med Rodney ude bagved, og her begyndte hun at få kolde fødder.

Den intense og snakkelystne Rodney lovede hende en date, hun ”aldrig ville glemme”.

- Jeg begyndte at få ondt i maven. Han opførte sig rigtig skummelt. Jeg takkede nej til hans tilbud. Jeg ville ikke se ham igen, fortalte Cheryl i et interview med Sydney Telegraph i 2012.

Den beslutning reddede formentlig hendes liv.

For den charmerede Rodney var i virkeligheden en sadistisk psykopat, der havde slået fire kvinder ihjel i Californien, den yngste blot 12 år.

Og efter sin deltagelse i ABC TV dating-programmet i 1978 fortsatte han sine morderiske bedrifter, og man mener i dag, at Charyls afvisning blot drev Rodney til at slå endnu flere ihjel.

Havde datingprogrammet tjekket deres deltageres baggrund, var Rodney aldrig blevet castet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Cheryls mavefornemmelse reddede formentlig hendes liv. Se videoen med hende, hvor hun møder morderen i dating-programmet nederst i artiklen. Foto: YouTube

Selv om han på det tidspunkt stadig var en ukendt seriemorder på fri fod, var han allerede dømt for grove forbrydelser.

Han havde tilbragt tre år i fængsel for en brutal voldtægt af en blot otteårig pige – samme ombæring havde han tilmed udsat en 13-årig pige for. Hans drøm havde formentlig været at slå begge piger ihjel.

Han overfaldt den otteårige Tali Shapiro i 1968, efter han havde lokket hende ind i sin lejlighed i Hollywood.

Tali overlevede efter alt at dømme kun, fordi en forbipasserende blev mistænksom over synet af den voksne mand, der forsøgte at overtale pigen til at gå med ind.

Vidnet alarmerede politiet, men Rodney flygtede fra huset, da ordensmagten troppede op. Tali blev fundet voldtaget og tævet med et jernrør, men hun var i live.

Først to år senere – i 1971 – blev Rodney anholdt for voldtægten.

Han blev idømt tre års fængsel og røg tilbage i fængslet kort efter sin afsoning, da han voldtog en 13-årig. Den voldtægt gav ham to år bag tremmer.

I 1978 – samme år som han tonede frem som damehungrende ungkarl på TV – arbejdede Rodney for Los Angeles Times. Man mener, at det var i denne periode, at han for alvor begyndte at myrde.

Artiklen fortsætter under billedet...

Rodney blev dømt til døden for flere drab. Det yngste offer var blot 12. Foto: MEGA

Om dagen arbejdede han som typograf, om aftenen lokkede han piger hjem under påskud af, at han var fotograf og gerne ville gemme deres billeder i sit portfolio.

Flere af kvinderne blev aldrig siden set.

Efterfølgende valgte politiet at offentliggøre dele af Rodneys portfolio med billeder af hans kvinder – mange af dem var formentlig hans ofre.

Det var sagen om 12-årige Robin Samsoe, der langt om længe afslørede Rodney som koldblodig morder.

Den unge pige forsvandt fra Huntington Beach i Californien på vej til en ballettime 20. juni 1979. Robins venner kunne fortælle, at en fremmed mand havde opsøgt dem på stranden og spurgt, om de ville være med i et fotoshoot.

Alle takkede nej, og Robin forlod stranden og sine venner for at tage til ballet. På vej til timen på sin gule cykel forsvandt hun, og først 12 dage senere fandt man liget af hende i Sierre Madre.

Robins venner gav politiet en beskrivelse af den fremmede mand, og på den baggrund blev der fremstillet en fantomtegning. En politibetjent genkendte ansigtet og var ikke i tvivl om, at gerningsmanden måtte være Rodney.

Artiklen fortsætter under billedet...

Under den sidste retssag var han sin egen advokat. Foto: MEGA

Under en ransagning af Rodneys bil fandt man desuden Robins øreringe.

Rodney blev anholdt, sigtet og tiltalt for det brutale sexdrab og dømt til døden i 1980.

På det tidspunkt anede man endnu ikke, at han havde flere drab på samvittigheden – det kom frem, da brugen af DNA for alvor blev udviklet i begyndelsen af 00’erne.

Her kunne man pludselig koble Rodney til flere sexdrab begået i og omkring Californien.

Rodney blev anklaget for mordet på Jill Barcomb, 18, der blev fundet myrdet i Los Angeles i 1977; mordet på Georgia Wixted, 27, der blev fundet kværket i sin lejlighed i Malibu i 1977; mordet på Charlotte Lamb, 31, der blev fundet voldtaget og kvalt i en vaskekælder i El Segundo og mordet på Jill Parenteau, 21, der blev fundet myrdet i sin lejlighed i Burbank i 1979.

Under den nye retssag valgte Rodney – ganske overraskende – at spille sin egen advokat. Under en fem timer lang afhøring af sig selv spillede han først advokaten, der med dyb stemme stillede spørgsmål, hvorefter Rodney med en mere barnlig og lysere stemme svarede.

Han undlod dog at forholde sig til de nye anklager og konstaterede blot, at han ikke huskede at slå ihjel.

Artiklen fortsætter under billedet...

Rodney har hele tiden fastholdt, at han ikke husker at have myrdet nogen. Foto: MEGA

Anklageren fremførte i stedet en teori, der beskrev Rodney som en sadistisk og psykopatisk seriemorder, der havde en helt særlig modus, når han udvalgte og slog sine ofre ihjel: Han slog dem, bed dem, voldtog dem og kvalte dem med de bare næver.

Ofte holdt han et så fast greb om kvindernes hals, at de mistede bevidstheden, hvorefter han slap sit greb – lod dem komme til bevidsthed igen – hvorefter han startede forfra. Og så var det anklagerens teori, at han jagtede sine ofre, når mørket var faldet på.

Ganske hårrejsende bliver det derfor, når man hører, hvad Rodney svarede, da Cheryl spurgte ind til hans favorittid på dagen i ”The Dating Game”:

- Den bedste tid er om natten. Dag er okay, men det er om natten, det bliver rigtig godt.

I marts 2010 blev Rodney endnu engang dømt til døden.

Du kan se ham og Cheryl i "The Dating Game" herunder: 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close