Kendte21. marts 2022

Vanvidsprojekt på cykel: Kører 1000 kilometer og samler ind til Ukraine

En australsk cykelrytter har kørt en enorm distance nonstop i en god sags tjeneste
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210709-120342-7-1600x1066we_0.jpg
 Foto: Valentine Chapuis/AFP/Ritzau Scanpix

Hvor langt kan du cykle uden at holde pause i længere tid?

Ikke mange kan skrive på cv’et at have cyklet 1000 kilometer på en cykeltur, men det er, hvad den professionelle cykelrytter Lachlan Morton har gjort.

I nat gennemførte australieren turen på 1063 kilometer, som han begav sig ud på for at samle ind til Ukraine Crisis Relief Fund, der hjælper menneskerne i Ukraine.

På turen, der startede i den tyske storby München og sluttede ved den polske-ukrainske grænse, er det lykkedes Lachlan Morton at indsamle næsten 1,4 millioner kroner.

Det er stadig muligt at donere gennem cykelrytterens side, og derfor kan beløbet stadig stige.

Artiklen fortsætter under Twitter-opslaget...

Lachlan Morton satte afsted 19. marts fra München, og han har kørt nonstop i 42 timer siden da. Han har kun været af cyklen for at spise og træde af på naturens vegne.

Egentlig var målet at samle 340.000 kroner ind, men da han steg af cyklen ved grænsen til Ukraine kunne han se, at det målet var lavt sat – det er nemlig næsten firdoblet.

Ifølge Morton var idéen med den meget lange cykeltur at vise, at krigen netop kun var en cykeltur væk og dermed tæt på.

”Min idé er at sætte fokus på det faktum, at krigen ikke er et problem langt væk i verden. Konflikter er kun en cykeltur væk over hele verden,” sagde han før den lange tur ifølge Cycling News.

Det var da også en tydeligt træt Lachlan Morton, der nåede frem til grænsen. I en Instagram-video takker han for den støtte, han fik undervejs – også fra de mange motionscyklister, der valgte at hjælpe ham på vej på turen.

”Jeg klarede den til grænsen. Tak til alle, der har støttet den her tur. De folk der kom ud og kørte med mig, gjorde det til en speciel dag.”

”Det her markerer enden på strabadserne fra mig, men det er symbolske strabadser, der giver en hjælpende hånd til en hel flok mennesker på den anden side af grænsen her. Jeg håber cykelmiljøet kan samle sig og hjælpe de her mennesker,” siger an i opslaget.

Artiklen fortsætter under Instagram-opslaget…

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at Lachlan Morton, der til daglig er holdkammerat med danske Magnus Cort og Michael Valgren på EF Education-EasyPost, begiver sig ud på en vanvittig cykeltur i velgørenhedens navn.

Mens han ikke selv var udtaget til verdens største cykelløb, Tour de France, valgte han at køre hele ruten OG alle transportkilometerne, mens løbet var i gang.

Det betød, at han cyklede over 5500 kilometer på 18 dage, og kom også før Tour de France-feltet til ikoniske Champs‐Élysées i Paris.

Hvor man normalt indlogerer sig på hoteller under det franske etapeløb, havde Morton selv telt og al oppakning med på cyklen. Mange af de lange dage kørte han endda i klipklapper på grund af vabler fra hans ellers syre cykelsko.

Her lykkedes det den utroligt udholdende australier at indsamle over 3,2 millioner kroner til World Bicycle Relief.

Sponsoreret indhold