Kendte28. juni 2022

Valgte selv: Kongelig præst skal begrave Uffe i dag

En af Danmarks bedst kendte nu tidligere biskopper står i spidsen for dagens begravelse af Uffe Ellemann-Jensen
Erik Norman Svendsen i 2011 da Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys tvillinger døbes Josephine Sophia Ivalo Mathilda og Vincent Frederik Minik Alexander døbes
Her ses Erik Norman Svendsen under mere lykkelige omstændigheder i Holmens Kirke, da kronprins Frederik og kronprinsesse Marys tvillinger blev døbt i 2011. Det er samme kirke, at han i dag skal begrave Uffe Ellemann-Jensen fra.
 Foto: All Over Press Denmark

LÆS OGSÅ: Sådan siger vennerne farvel

Når Uffe Ellemann-Jensen i dag bisættes fra Holmens Kirke i København, står Erik Norman Svendsen for den.

Det er tidligere biskop Erik Norman Svendsen, der ikke mindst kendes fra en lang række royale begivenheder, som står for bisættelsen af tidligere udenrigsminister og Venstre-formand Uffe Ellemann-Jensen tirsdag fra Holmens Kirke i København.

Det oplyser Venstre.

Uffe Ellemann-Jensen døde 19. juni i en alder af 80 år efter længere tids sygdom. Han havde inden sin død selv planlagt bisættelsen, som begynder klokken 12.

Det bekræftede hans søn Venstres nuværende formand, Jakob Ellemann-Jensen, på Facebook for en uge siden.

Og Uffe Elleman-Jensen havde altså peget på den i dag 81-årige Erik Norman Svendsen til at stå for bisættelsen.

Meget tæt på kongehuset

Gennem et langt liv først som præst og siden som biskop har Erik Norman Svendsen leveret mange prædikener. Nogle af dem er gået over i nyere dansk historie.

Det var eksempelvis Erik Norman Svendsen, der i 2004 viede kronprins Frederik og Mary Donaldson i Vor Frue Kirke i København.

Siden har han også viet prins Joachim og Marie, døbt kongelige småbørn og konfirmeret prins Nikolai og prins Felix.

Men der har også været andet end kongelige begivenheder. For eksempel 2. juledag 2004, hvor en tsunami i Asien kostede flere end 225.000 mennesker livet. 46 danskere omkom - mange af dem i Thailand.

Som biskop i København skulle han prædike ved en mindehøjtidelighed i Vor Frue Kirke.

Det er 13 år siden, at Erik Norman Svendsen fratrådte stillingen som biskop over Københavns Stift. Men han fortsatte som kongehusets præst indtil 2018.

Hans sidste opgave blev prins Henriks bisættelse i Christiansborg Slotskirke 20. februar samme år.

I dag er Erik Norman Svendsen mindre i vælten end tidligere. Han virker fortsat som hjælpepræst ved Garnisons Kirke i København.

Men tirsdag indtræder han altså på den store scene igen, når en af de mest kendte politikere i Danmark nogensinde bisættes.

SE og HØR dækker begravelsen live fra klokken 10

Sponsoreret indhold