Kendte25. oktober 2021

Utrolig forbindelse: Dette Kim Kardashian-billede afslørede kunstsvindel

Et tilsyneladende ubetydeligt billede af verdensstjernen har bidraget med vigtige spor i opklaringen af en sag om tyveri, kunstsmuglere og videresalg af en genstand til i alt fire millioner dollars
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

41-årige Kim Kardashian er uden tvivl en af de mest fotograferede kvinder i verden.

Og nu har et ganske særligt billede af hende været medvirkende til, at et usædvanligt mysterium om en egyptisk kunstgenstand på Metropolitian Museum of Art i New York er blevet løst.

I 2018, da Kardashian deltog i den prestigefyldte modefest Met Gala iført en strålende, guldbesat Versace-kreation, fandt hun det naturligt selvfølgelig at posere ved en lige så gylden antik kiste, som er udstillet i de imponerende lokaler på Manhattan.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/fcf7osvvuaqsafb.jpg
 Foto: Instagram

Det ligner et almindeligt Kim Kardashian-foto. Sådan ét, der er så mange af. Men dette billede kan noget helt særligt. (Foto: Instagram, Landon Nordemann)

Fotografiet, der er taget af Landon Nordeman, har ledt distriktsadvokat Matthew Bogdanos til en konklusion i sagen om kisten, som nu er kommet hjem til sin retmæssige ”ejer”.

Det er kommet frem i podcasten ”Art Bust: Scandalous Stories of the Art World”, ifølge New York Post.

Ring af kriminelle

Historien om den smukke antikke sarkofags rejse til Amerika, før den ender til fest med den feterede TV-stjerne, starter under revolutionen i Egypten i 2011.

Her blev kisten, som stammer fra den sidste del af den hellenistiske periode i landets historie, gravet op i al Minya-regionen.

Tyvene, der gravede den ældgamle genstand op, sendte den derefter til Sharjah, der er den tredjestørste emitatstat i de Forenede Arabiske Emirater. Kunsthandleren Hassan Fazeli, der var ansvarlig for eksporten, skrev med vilje, at fundet var af romersk oprindelse for ikke at blive afsløret i svindlen.

Fazeli solgte kisten videre til Roben Dib, ejer af et museum i Hamborg, som heller ikke er så uskyldigt et led i den lange række af kunstkøbere.

Så snart han fik fingrende i den værdifulde genstand, registrerede han den som at have tilhørt præsten Nedjemankh – hvilket er rigtig nok. Men herefter anførte han, at den var eksporteret på lovlig vis 40 år tidligere.

Kæmpe beløb

Nedjemankhs kiste havnede i sidste ende til Met-festen i 2018, da antikvitetseksperterne og kunstkøbmændene Christophe Kunicki og Richard Semper, som ikke havde kendskab til dens kringlede historie, olgte den videre.

De solgte genstanden til Metropolitan for fire millioner dollars.

Udover Kim Kardashian-fotoet lykkedes det i øvrigt efterforskere at fastslå kistens tilhørsforhold på en måde, som bestemt er et kapitel i en Tin Tin-tegneserie værdig.

De oprindelige tyveknægte havde været uheldige og efterladt en fingerknogle, som beviser, at sarkofagen tilhører Nedjemankh.

Og således er vi tilbage i 2018 ved den stortslåede Vogue-fest.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/20261183833098-1920x2373we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Helt ved et tilfælde bidrog smukke Kim til opklaringen af kunsttyveri og -svindel i 2018.
(Foto: Ritzau Scanpix)

Kardashian poserede ved siden af den flotte kiste, fotoet gik viralt og Dib blev anholdt i Hamborg.

Kisten kunne sikkert afleveres tilbage til Cairo, en offentlig undskyldning blev givet, og Kim Kardashian kan nu skrive uforvarende detektiv på CV’et, da hun ved sin blotte tilstedeværelse har opklaret et årelangt mysterium.

Godt gået!

Sponsoreret indhold