Kendte9. januar 2024

USO sætter flere ord på chokerende hjertestop: Frygtede, han aldrig ville vende tilbage

Også sproget svigtede for den garvede Aarhus-rapper, der pludselig faldt død om i sommeren 2022, men som nu heldigvis er ude på den anden side igen
I dag er USO ved godt helbred igen takket være genoptræning. Meget har dog ændret sig oppe i hoved, hvor prioriteterne er ændret. Her med hustru Lykke Sand
I dag er USO ved godt helbred igen takket være genoptræning. Meget har dog ændret sig oppe i hoved, hvor prioriteterne er ændret. Her med hustru Lykke Sand
 Foto: Lars H. Laursen

Midt på en varm sommerdag i 2022 tog rapperen USO – med det borgerlige navn Ausamah Saeeds – liv en gevaldig drejning, da han faldt om under et velgørenhedsløb på vej rundt om søerne i København.

Han lå livløs på grusstien, da forbipasserende ilede ham til undsætning.

Alt var sort, og USO – som egentlig var i god form – var faldet om med hjertestop.

Vejen tilbage til livet var benhård, og nu deler den populære rapper nogle flere tanker, som han gjorde sig, mens han befandt sig i en hospitalsseng med voldsomme mén efter en koma, som han havde ligget i over fire dage på Rigshospitalet.

– Da jeg lå på hospitalet med slanger koblet til hele kroppen, og hverken kan spise eller gå på toilet selv, så kunne jeg bogstaveligt talt ikke lave andet, end at ligge ned og tænke det meste af tiden. De tanker smitter selvfølgelig også af på musikken, skriver USO i et opslag på sine sociale medier.

USO beskriver den efterfølgende tid som en kamp.

En tid, hvor han hele tiden havde drømmen om at vende tilbage til musikken. Også selvom det hele virkede ganske utopisk med tanke på hans helbredsudfordringer.

– For skal jeg være ærlig, så var der et tidspunkt, hvor jeg troede, at jeg aldrig ville komme til at lave musik igen, og jeg var egentlig begyndt at finde fred med tanken. Min hjerne fungerede ikke optimalt, og jeg kunne ikke finde ordene frem til at sammensætte sætninger mange måneder efter, jeg vågnede fra mit koma, fortsætter han.

Men nu er den 43-årige rapper faktisk tilbage. I opslaget forklarer han nemlig, at han torsdag udgiver en ny single – netop på sin fødselsdag.

Rapperen slutter opslaget med et stærkt budskab:

”Lad os fejre livet og sætte pris på det vi har, mens vi er her.”

Lyt til SE og HØRs "Sladderministeriet" her:

Sponsoreret indhold