Ups! Pensionist betalte 840.000 for tre pølser og en kakaomælk

Ups! Pensionist betalte 840.000 for tre pølser og en kakaomælk

Ups! Pensionist betalte 840.000 for tre pølser og en kakaomælk

Foto: AOPDa 78-årige Arne Birk fra Havnsø for nyligt luntede ind på Grill House på Kalundborgvej i Snertinge, havde han næppe regnet med, at han ville sætte gang i en mindre finanskrise hos sig selv.

Men det var ikke mindre, hvad der skete, efter at pensionisten bestilte to pølser, et stykke brød og en kakaomælk til sig selv - og så lige én enkelt pølse til sin hund King.

For enten er priserne steget gevaldigt på den populære spise - ellers også var ekspedienten lidt for flittig ved Dankort-terminalen. I hvert fald endte grillbar-turen med at koste Arne Birk 840.000 kroner.

Det skriver sn.dk.

LÆS OGSÅ: Ups og avs! Er dette verdens dyreste omgang sex?

Der er dog - heldigvis - tale om en fejl og ikke en prisstigning på pølserne. Ekspedienten havde nemlig ved en fejl kommet til at indtaste 840.000 kroner i stedet for den rigtige pris på 84 kroner - og pludseligt var gode råd dyre, fortæller Arne Birk til avisen:

- Jeg betalte regningen på 84 kroner med kort og trykkede godkend, hvorefter ekspedienterne opdagede, at der var blevet trukket over 840.000 kroner! Pigerne bag disken kunne ikke finde ud af at rette fejlen, og så blev indehaveren tilkaldt. Men hun kunne heller ikke løse problemet ved at føre købet tilbage, fortæller Arne Birk.

Hurtigt fandt Arne Birk telefonen frem og kontaktede sin bank, Dragsholm Sparekasse. Imens hev grill-indehaveren Marianne Hansen fat i både Nordea og Nets for at gøre opmærksom den fejlagtige pølse-regning.

LÆS OGSÅ: Er dette verdens bedste chef?

Men ak og ve: Transaktionen endte alligevel med at blive gennemført, og det resulterede i en regning på 1.216 kroner og 81 øre til Arne Birk i overtræksrente.

Og selvom dét ikke er alverden i forhold til 840.000, er Arne Birk (eller grillhuset for den sags skyld) ikke meget for at betale 1.216,81 for tre pølser, et brød og en kakaomælk.

- Der var tale om en menneskelig fejl, som der blev gjort opmærksom på med det samme, fortæller grill-indehaveren, som tilføjer, at de alle er meget kede af sagen - og at de har sagt undskyld mange gange til den uheldige pølse-kunde.

LÆS OGSÅ: Er dette verdens bedste alene-far?

Heldigvis har Arne Birks bank, Dragsholm Sparekasse, valgt ikke at opkræve de lidt over 1.200 kroner - " det ikke er vores kundes skyld", siger direktøren.

Så alt i alt slap den uheldige pensionist med at betale de 84 kroner - og er blevet én lidt pudsig oplevelse rigere.

- Det er dejligt at være fri for al pølsegæld og overtræksrente, siger en glad Arne Birk.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close