Kendte2. juni 2020

Ung kvinde skudt i ansigtet: Nu vil Kim Kardashian hjælpe

Kim Kardashian åbner op for gavesækken i et tilbud om at hjælpe med at betale hospitalsregningen for ung demonstrant, der er blevet ramt af politiets gummikugler
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kim_kardashian_tristan_thompson.jpg
 (Foto: MEGA)

Den 39-årige Kim Kardashian har meldt sig på banen i forbindelse med "Black Lives Matter"-demonstrationerne. Realitydronningen har nemlig tilbudt at betale lægeregningerne for en ung kvinde, der i forbindelse med en demonstration er blevet skudt af det amerikanske politi.

Udmeldingen fra Kim Kardashian kommer, efter billedet af den unge kvinde, der var blevet ramt i ansigtet af en gummikugle, begyndte at cirkulere på sociale medier og dermed fangede Kims opmærksomhed.

Realitystjernen var så chokeret over billedet af den unge kvinde, at hun delte det på sin Instagram-profil. Her spurgte hun, om der var nogle af sine følgere, der vidste, hvordan hun kunne komme i kontakt med kvinden.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/29095474-8378035-image-m-4_1591046221288.jpg
 Foto: Instagram

Foto: Kim Kardashian / Instagram

Kort tid efter strømmede det ind med beskeder om, at den tilskadekomne kvinde hed Shannyn, og at Kim kunne kontakte hende gennem Twitter.

Den 23-årige Shannyn blev ramt af politiets gummikugler, efter hun deltog i det, der startede som en fredelig demonstration for "Black Lives Matter"-bevægelsen. Videoen af episoden har kvinden delt på YouTube, efter hun blev anklaget for at have forfalsket såret i ansigtet.

Videoen kan ses her og er ikke for sarte sjæle.

- Jeg er udmattet af den hjertesorg, jeg føler over, at mødre, fædre, søstre, brødre og børn lider, fordi deres kære bliver myrdet eller fængslet ubegrundet for at være sort, skriver Kim Kardashian på Twitter.

- Selvom jeg aldrig nogensinde vil kende til den smerte og lidelse, de har oplevet, eller hvordan det føles at overleve i verden, der er plaget af systematisk racisme, så ved jeg, at jeg kan bruge min egen stemme til at hjælpe med at forstærke de stemmer, der for længe er blevet dæmpet.

Shannyn er langt fra den eneste, der er blevet udsat for traumatiske oplevelser i forbindelse med de, der skulle være fredelige demonstrationer.

Journalister er også blevet ramt af politiskud under demonstrationerne, hvor flere videoer af hændelserne er blevet delt på YouTube. Også den svenske journalist Nina Svanberg er blevet skudt i benet af politiets gummikugler.

Demonstrationerne og protesterne i USA skyldes drabet på den afroamerikanske mand George Floyd, som betjenten Derek Chauvin fredag blev anholdt for.

Chauvin blev fanget på video med sit knæ placeret på Floyds hals i otte minutter og 46 sekunder. Floyd mistede bevidstheden med betjentens knæ på sig og blev erklæret død på vej til hospitalet.

Hændelsen af de seneste døgn affødt massevis af demonstrationer i USA.

Sponsoreret indhold