Umut Sakarya om alkohol: Måtte drikke for at finde ro

Da danskerne lærte flæskekongen Umut Sakarya at kende, var hans kendetegn stegt flæsk, danske retter, Fernet Branca og en masse alkohol.
Der er langt til den Umut, man nu ser rende rundt i sit kolonihavehus og lave tyrkiske retter fyldt med friske råvarer og krydderier.
I et langt interview med Berlingske sætter han nogle ord på den nedtur, der førte til en forandret Umut.
Drak hver dag
Mens der stadig var fuld fart, og måske endda for meget fart på, var restaurantbesøg, fede fester og store drømme det eneste, det handlede om. Han beskriver, hvordan hans krop i lang tid var i ”overlevelsesmode”, og selv når han havde fri, kunne han ikke finde roen, og så måtte han ty til flasken.

Han nævner selv en ferie, hvor han ikke kunne finde ro, hvis ikke han havde drukket sig fuld. Så det gjorde han hver aften. For ellers kunne han ikke slippe ræset derhjemme, selv om han var langt væk.
– Pludselig var ferien ikke længere et åndehul, men mere en falsk måde at trække vejret på, for al den alkohol blev en slags bedøvelsesmiddel.
En forandret Umut
Senere begyndte Umut at indse, at han ikke ville være en del af det ræs, han før havde været. Han drømte ikke om at være den bedste og den rigeste mere, nu ville han bare have det godt. Senere begyndte han i terapi, og kort tid efter stoppede han med alkoholen.

Senere blev det smøgerne, han droppede, så byturene og i starten af 2023 forlod han sit livsværk i form af de restauranter, han havde opbygget sammen med sin daværende makker.
I dag har Umut sørget for at finde åndehullerne i løbet af dagen, og han laver det, han har lyst til.
Han er for tiden ofte i kolonihaven på Fyn sammen med kæresten Johanne.