Umut jubler over genåbning: Millimeter fra konkurs

- Jeg tager mit guldjakkesæt på, på onsdag!

Sådan lyder det fra en jublende glad Umut Sakarya, der er mere end glad over, at skulle byde sine længe savnede gæster velkommen til den helt store genåbningsfest på Guldkroen onsdag.

Så skal der nemlig hældes brun sovs over bøfsandwichen, og gryderne med persillesovs skal svinges i vildskab.

- Der skal være fest! Vi skal jo genforenes med vores gæster! Det har vi jo virkelig savnet. Jeg har jo næsten glemt, hvordan det er at have den stemning vi har. Vi er jo en rigtig stemningsfuld restaurant. Man har helt savnet det i sin dagligdag at være social. Det bliver fantastisk, siger Umut til SE og HØR.

Umut Sakarya er lykkelig over at kunne åbne igen. (Foto: Mikael Rieck)

Og det har været en hård og lang ventetid for den altid muntre kendiskok, hvis fire restauranter rundt om i landet har været lukket siden november sidste år.

- Men jeg er på restauranten fra nu af, og indtil jeg falder om, fortsætter den glade kok.

Efter nedlukningen valgte han at rejse tværs over Atlanten med tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen. Den sidste åbning han havde var omkring 20. november sidste år.

- Nu kan vi endelig tjene nogle penge. Det store hul, der er blevet lavet, det skal der faktisk arbejdes på.

Må jeg spørge, hvad det har betydet for dig økonomisk det her?

- Jamen rent økonomisk har jeg ikke fået løn siden oktober måned. Vi har jo kørt noget take away, som så heldigvis har kunnet dække de fleste af vores faste omkostninger. Der er jo et enormt omsætningstab, og så er det jo ikke alle måneder, der har været lige gode, så der kommer nok til at være et stort, stort underskud.

- Men det skal jo bare arbejdes op. Heldigvis er vi fuldt booket alle steder, som vi plejer at være, siger Umut Sakarya.

Han skal også i gang med en restaurant-åbning i Aalborg, så der er ’pissetravlt’, siger han.

- Men det er kun godt, at vi ligesom har fået lov nu. Uvisheden har været mest svær. Vi gik jo ind i januar måned og lagde en plan for, hvordan vi ville køre vores take away. Og så har det faktisk reddet os. Det satte vi i værk i slutningen af februar. Det har reddet os fra nærmest at gå konkurs, siger Umut.

Han forklarer, at der ikke var flere penge, hverken på hans egen konto eller i forretningen.

- Den var på nul inden da! Jeg er aldrig blevet ringet op af en bank før, det prøvede vi også. Hvor de spurgte om der ikke snart kom nogle penge ind, siger han med et smil i stemmen.

Men det fiksede han ved at køre take away, og lave kogebogen ’Guldskeen’.

Lige nu ejer han to Guldkroer, Guldgrillen og Guldkebab, som han kan åbne igen. Så det lysner i de muntre køkkener.    

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close