Kendte20. september 2020

Ulrik Wilbek om syg hustru: Hun var så medtaget, at de måtte lægge hende i koma

Håndboldtræner Ulrik Wilbek deler nu historien om den skæbnesvangre tirsdag morgen i denne uge, hvor hans hustru var ufattelig tæt på at dø
https://imgix.seoghoer.dk/susanne.jpg
 (Foto: Aller Media)

Tirsdag den 15. september 2020 bliver formentlig en dag, som Ulrik Wilbek eller hans hustru Susanne aldrig glemmer.

Her blev Susanne Munk Wilbek nemlig ramt af en stor blødning i hjernen, der betød, at hun var meget tæt på at dø.

Nu har Ulrik Wilbek valgt at dele hele historien, så han med egne ord kan ”få lejlighed til at takke de fantastiske mennesker jeg kom i kontakt med i et dramatisk døgn”.

Det sker i et længere opslag på Facebook.

Her fortæller den 62-årige håndbold-legende, at Susanne selv nåede at alarmere ham og et par naboer, efter hun tidligt tirsdag morgen blev ramt af den store blødning i hjernen.

- Allerede da vi fandt hende, var hun på vej over i bevidstløshed. Min genbo havde ringet 112 og ambulance og lægeambulance nåede frem efter 5 min. 2 læger og 2 reddere supplerede hinanden på sublim vis, og lægerne fandt hurtigt ud af, at destinationen var Skejby.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/susanne_og_ulrik.jpg
 (Foto: Lars H Laursen)

(Foto: Lars H. Laursen)

- På vejen til Skejby - med fuld udrykning i meget tåget vejr - var min kone så medtaget, at vi måtte stoppe op i Hammershøj, hvor hun blev lagt i kunstig coma, fortæller Ulrik Wilbek.

På hospitalet blev han hurtigt briefet af hjernekirurgen, der kort og præcist forklarede, at Susanne havde haft en godartet tumor i hjernen, der var bristet – og dermed havde forårsaget en stor blødning i hjernen.

- Aldrig har jeg fået så kort og præcis forklaring. Alle de spørgsmål og alle de ængstelige tanker jeg sad med i hovedet fik han besvaret uden jeg overhovedet fik sagt noget, skriver Ulrik Wilbek i sit opslag.

Operationen forløb uden komplikationer, og den følgende morgen kunne han besøge sin hustru på intensivafdelingen.

Ulrik Wilbek er meget taknemmelig for alle de sundhedsfaglige personer, der var med til at redde hans hustrus liv:

- Min familie og jeg er alle jer der eksekverede evigt taknemmelige. Susanne reddede sit liv ved at ane, hvad der var på vej. Alle I andre holdt hende i live og sørgede for, at hun kom igennem forhåbentlig helt uden mén, skriver Ulrik Wilbek videre.

Susanne Munk Wilbek spillede 171 landskampe for Danmark som målmand og var blandt andet med, da Danmark vandt et hav af guldmedajler i 1990'erne.

Susanne Munk Wilbek nåede i sin mangeårige karriere at vinde både OL Guld, VM Guld, to gange EM Guld, EM Sølv og VM Bronze.

I dag fylder sporten stadig meget for Susanne Munk Wilbek, der også er uddannet fysioterapeut. Siden 2017 har hun således været assistenttræner i Viborg HK.

I december 1994 blev hun gift med Ulrik Wilbek. De har sammen to børn.

Sponsoreret indhold