Kendte8. juli 2022

Uffes sidste timer: Døde med et brag

Ellemanns farverige og flotte liv sluttede med pomp og pragt – og med de nærmeste omkring sig
Uffe Ellemann-Jensen
- Jeg er sikker på, at vi på den ene eller den anden måde har et evigt liv, afslørede Uffe Ellemann-Jensen i “Det sidste ord” på TV 2.
 Foto: Hanne Juul

Det var med stor bevidsthed om, at det var ved at være slut, da Uffe Ellemann-Jensen tilbragte sine sidste timer på Rigshospitalet.

Her lå han med hele familien omkring sig, mens de sang og drak vin.

- Vi havde det hyggeligt, vi talte til ham, og han var bevidst om, at vi var der, fortalte sønnen Jakob Ellemann-Jensen i “Aftenshowet”.

- Og da klokken er lidt i 12, så begynder fyrværkeriet fra Tivoli ved siden af, og selvfølgelig var det det, han ventede på.

Uffe Ellemann-Jensen
Den sidste udånding skete lige før midnat natten til bryllupsdagen med Alice Vestergaard, 84.
 Foto: Jesper Sunesen

Der skulle en kanonsalut til, og så døde han til lyden af fyrværkeriet, fortalte den sørgende søn.

Omsluttet af den nære familie, fik Uffe det sådan, som han ville have ønsket, at han havde gjort endnu mere i løbet af livet.

Gik glip af en masse

I programmet “Det sidste ord” på TV 2 fortalte den tidligere udenrigsminister og Venstre-formand, at han godt kunne ærgre sig over, at der var så dårlig tid til at være sammen med familien, mens han plejede sin politiske karriere.

Karen, Uffe Ellemann-Jensen og Jakob Ellemann-Jensen
To af Uffes fire børn, Karen, 52, og Jakob, 48, er også gået ind i politik, selv om det kan være svært at balancere med familielivet.
 Foto: Hanne Juul

- Selvfølgelig blev børnene forsømt af mig. Og selvfølgelig gik det ud over Alices karriere. Det kunne ikke være anderledes.

- Jeg føler tabet. Omkostningen. Selvfølgelig gør jeg det. Det er et stort dilemma, og jeg kan jo se, hvordan mine børn, og især Jakob nu, hvor han er blevet partiformand, så hænger de på det samme.

- Jeg er gået glip af en masse samvær med dem, som jeg ikke fik.

- Jeg vil ikke sige, at jeg fortryder det, for så skulle jeg helt have ladet være. Men jeg er ked af det, fortalte Ellemann i interviewet med Mikael Bertelsen, som blev optaget med det formål, at det først skulle sendes efter hovedpersonens død.

Planlagde bisættelsen

Her fortalte den fhv. statsministerkandidat, at hans liv havde været lykkeligst, efter han gik ud af politik for 21 år siden.

Han afslørede også, at hans hjerte dengang havde vist sig at være så svagt, at han formoder, at det ville have taget livet af ham, hvis han havde vundet valget i 1998 og skulle have indtaget Statsministeriet.

Uffe Ellemann-Jensen
I sit travle politikerliv gav lystfiskeriet ro – også til hjertet, som viste sig at give problemer.
 Foto: Aller Media DK

Tirsdag i sidste uge blev Uffe Ellemann-Jensen bisat fra Holmens Kirke i København.

Den 80-årige ekspolitiker havde planlagt begivenheden minutiøst i løbet af sine sidste år, hvor han var plaget af kræftsygdom.

- Jeg er sikker på, at vi på den ene eller den anden måde har et evigt liv, lød det i “Det sidste ord”.

Sponsoreret indhold