Kendte20. februar 2015

Udgav sig for at være Magnus’ mor: Svindlere udnytter kræftsyg

Svindlere forsøger at lokke penge ud af folk
Af af
Svindlere forsøger at lokke penge ud af folk - folk som troede, at de støttede kræftsyge Magnus
Svindlere forsøger at lokke penge ud af folk - folk som troede, at de støttede kræftsyge Magnus
 Foto: FacebookDet strømmer ind med penge til 8-årige Magnus, der kort før nytår fik konstateret en aggressiv og ondartet kræftsvulst i hjernen.

Men nu viser det sig, at der er flere, der forsøger at slå plat på lille Magnus.

Flere svindlere har ifølge JydskeVestkysten udgivet sig for at være en del af Magnus' familie eller familiens vennekreds for selv at kunne tjene penge på den kræftsyge dreng.

LÆS OGSÅ: Magnus lider af sjælden kræft: Så meget er der samlet ind til ham

Torsdag aften udgav en ukendt person sig således for at være Magnus mor, Camilla Braae, på støtte- og indsamlingssiden 'Fighting for Magnus (MIV)' på Facebook - og den falske mor forsøgte at få intetanende danskere til at sende penge til et nummer via MobilePay.

Ifølge den falske mor ville donationerne herefter blive sendt videre til Magnus.

Heldigvis opdagede Magnus' farmor hurtigt svindleren, og hun udsendte derfor en advarsel på Facebook-siden, så andre velmenende danskere ikke hoppede i fælden.

- Nu vil farmor gerne lige sige et par borgerlige ord. Som I lige har opdaget er det svindlere herinde og vi arbejder hårdt for at jeres donationer ikke skal gå til tyveknægte (...) Camilla Braae skal slettes - vi kender hende ikke, skrev Inger Braae således på Facebook-siden torsdag aften.

Ifølge Magnus' mor nåede den falske mor at få indsamlet et ukendt beløb.

LÆS OGSÅ: Kræftsyge Magnus' familie: - Det er fantastisk

- Jeg bliver da harm, men sådan nogle mennesker findes åbenbart alle steder. Men det er næsten så usmageligt, som det kan være, siger Inger Braa til JydskeVestkysten og tilføjer, at familien har været nødt til at bruge flere forskellige telefonnumre, fordi der er beløbsgrænser på MobilePay.

Derfor har Magnus' forældre lånt mobilnumre fra hele familien.

Tidligere har en anden person ved navn Petrice Lau også udgivet sig for at være 'familiens tætteste ven' og opfordret alle til at overføre penge til et nyt nummer med beskeden "husk alle beløber tæller om det så kun er 10 kr!!! tusind tak for alt jeres støtte."

Denne svindler blev dog også opdaget, selvom det endnu er uvist, hvor mange penge denne svindler nåede at samle ind ved at slå plat på kræftsyge Magnus. Ifølge politiet tilhører personen en mand i Esbjerg-området.

Men trods svindlerne kan Magnus og hans familie glæde sig over, at der indtil videre er samlet over 1,3 millioner kroner ind.

Dermed er der penge til, at Magnus sammen med sin familie kan rejse til USA for at modtage behandling dér. Herhjemme kan lægerne på Rigshospitalet nemlig kun give ham livsforlængende behandling.

Du kan hjælpe Magnus og hans familie her.

Sponsoreret indhold