Kendte22. april 2020

TV2 i kæmpe Banko-brøler: Spilleres oplysninger var tilgængelige for andre

Lørdagens helt store corona-banko på TV2 med Melvin Kakooza og Mark Le Fêvre havde desværre en uheldig sikkerhedsbrist
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/banko_med_mark_og_melvin.png
 Foto: TV2 / Metronome Productions

En fejl i systemet gjorde, at telefonnumre på deltagere i TV2's bankospil "Banko med Mark og Melvin" lå tilgængeligt, fra de tilmeldte sig til efter programmet lørdag aften klokken 21.

Det oplyser TV2 ifølge Ekstra Bladet i en mail til deltagerne.

På en hjemmeside skabt til formålet, skulle spillere oprette sig i systemet, for at få mulighed for at printe plader ud og senere forhåbentlig vinde præmier i selskab med de to komikere.

"Desværre er vi efterfølgende blevet opmærksomme på, at der var en uhensigtsmæssighed i tilmeldingen på bankobanko.dk," står det blandt andet i mailen, som alle der deltog i programmet, har modtaget fra TV2.

"I den periode, fra du tilmeldte dig, og frem til programmet sluttede lørdag klokken 21.00, har det været muligt for andre at finde frem til dit telefonnummer - og alene dit telefonnummer - hvis de indtastede din e-mailadresse på bankobanko.dk'," lyder det videre i den officielle besked fra TV-kanalen.

Ekstra Bladet har ligeledes været i mailkontakt med Anders Schäffner, der er TV2's digitale produktchef, og han beklager fejlen.

Samtidig fortæller han dog også, at der - så vidt han ved - ikke har været nogle spillere, der er blevet påvirket af fejlen.

- Men for en ordens skyld og for en sikkerheds skyld har vi valgt at orientere alle de tilmeldte bankospillere – også selvom intet indikerer, at telefonnumre skulle være tilgået af udefrakommende, skriver han i en mail til avisen.

TV2 vil ikke fortælle hvor mange, der har været ramt af sikkerhedsbristen. De fortæller dog, at de har stort fokus på korrekt databehandling og datasikkerhed, at de har lært af situationen, og at det er sikkert, at fejlen ikke sker igen.

Sponsoreret indhold