Kendte 8. oktober 2021

TV-vært tog på sugardate: - Jeg var så nervøs og utilpas

Majbritt Maria Lundgaard ville undersøge, hvorfor et stigende antal unge tager på såkaldte sugardates. I den forbindelse forsøgte hun sig selv med den kontroversielle form for gråzone-dating
Foto: TV2 Danmark

I TV-programmet ”Generation sugardating” forsøger den 32-årige TV-vært Majbritt Maria Lundgaard sig med den stærkt omdiskuterede datingform, hvor (særligt) unge kvinder tager sig betalt for godt selskab.

Det gør hun for at forstå, hvorfor halvdelen af alle unge ifølge et nyt og igangværende forskningsprojekt synes, at sugardating er helt okay.

Mange unge mennesker ser slet ikke begrebet ”sugardating” som prostitution på nye flasker, som ellers var Lundgaards oprindelige opfattelse.

Allerede fra hun oprettede sig på de dertil indrettede sugardating-sider, oplevede hun, at der var flere ting, der overraskede hende:  

- Men jeg blev meget overrasket over hvor mange mænd, der på så kort tid henvendte sig med ekstremt direkte og – i mine øjne – aparte tilbud. Det var voldsomt, fortæller Majbritt Maria Lundgaard til TV2. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Blandt de 114 beskeder, som hun fik i sin indbakke, var der en, som TV-værten valgte at svare på.

De aftalte at tage på en date, så hun kunne komme så tæt på det, der i sugardating kaldes et kemimøde. Og selvom det var et eksperiment, var det alligevel grænseoverskridende at møde op i den rolle – selvom det også kun var i en times tid.

Nervøs og utilpas

Efter at have mødtes med manden på den pæne bar, fortalte hun til kameraholdet, hvad der var foregået på daten.

- Vi sad over for hinanden i et sofamøblement. Jeg drak en danskvand, og han fortalte om sine jobs og om, hvordan han tjente penge. Jeg spurgte meget ind til hans oplevelser med sugardating, og hvorfor han gjorde det, fortæller Majbritt Maria Lundgaard.

 Han fortalte vist nok også grunden til, at han sugardatede, men hun kan ikke huske årsagen i dag.

- Jeg var så nervøs og utilpas, selvom der var et produktionshold tæt på mig, så jeg kan ikke huske alt, fortæller hun, før hun desuden indrømmer, at hun gennem store dele af dette ”kemimøde” følte sig mere som en ”vare” end som en ligeværdig date.

Listede 500 kroner i tasken 

Og da han listede 500 kroner ned i hendes taske ved datens afslutning, bekræftede det hende kun i, at deres møde havde været en transaktion.

Hun er i dag glad for det indblik, hun har fået i den verden og glad for, at hun prøvede eksperimentet med en sugardate, men:

- Jeg skal det aldrig nogensinde igen.

Du kan se dokumentaren ”Generation Sugardating” på TV 2 PLAY.

Sponsoreret indhold