Kendte 11. december 2020

Tv-vært Jens Gaardbo stopper på TV 2

Den mangeårige tv-vært Jens Gaardbo skal ikke længere have sin daglige gang hos TV2
(Foto: All Over Press)

TV 2 var i den grad i vælten, da endnu en #MeToo-bølge skyllede indover Danmark.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På baggrund af flere afsløringer i pressen, hvor flere medier viste en "usund kultur", blev der sat en undersøgelse i gang på tv-stationen.

Det er i forbindelse med den undersøgelse, at 64-årige Jens Gaardbo nu forlader jobbet som tv-vært.

"Som følge af TV 2's kulturundersøgelse er jeg blevet forelagt, at jeg for år tilbage som nyhedschef overtrådte TV 2's personalepolitik."

"Det er ganske vist længe siden, og tiden var en anden. Men jeg er enig i, at der var eksempler på dårlig dømmekraft, og at jeg i visse tilfælde opførte mig forkert. Det var ikke i overensstemmelse med den værdighed, der bør være i jobbet som leder – eller i jobbet som et af stationens ansigter udadtil."

"Det tager jeg nu ansvaret for og konsekvensen af."

Gaardbo begyndte som vært på TV 2 i 1988, og senere blev han nyhedschef på selvsamme kanal i 1997. Han forlod TV 2 i 2003 for at lave kommunikation for medicinalfirmaet Lundbeck.

I 2011 var han dog tilbage som fast vært på TV2 News.

Ekstra Bladet havde også flere sager, som ikke havde godt af dagens lys. En meget prekær sag, hvor en ledende medarbejder var blevet fyret i 2019.

Derudover stod to navngivne og en anonym kvinde frem og fortalte, hvordan de ikke mente, at de var blevet taget alvorligt, da de fortalte ledelsen om sexisme på bladet.

[node:advert-in-body_2

- Jeg er på alle måder rasende over, at det er foregået. Det er simpelthen en skandale, at det har kunnet få lov at foregå, uden at der er nogen ’voksne’, som griber ind,” sagde chefredaktør Poul Madsen til fagbladet Journalisten og tilføjede, at ”i sidste ende er alt jo mit ansvar”.

Der blev senere også sat en undersøgelse i gang på bladet.

Sponsoreret indhold