Kendte24. august 2023

TV-stjernen Nancy Frangione er død

Den nu afdøde serieskuespillerinde var bedst kendt for sine roller i amerikanske sæbeoperaer som ”All My Children” og ”Another World”
Nancy Frangione blev 70 år 
Nancy Frangione blev 70 år
 Foto: X

Den amerikanske soap-stjerne Nancy Frangiones berømmelse kom særligt, efter hun i NBC-serien ”Another World” om kærlighedsdramaer, intriger og forviklinger i Bay City spillede den skurkagtige og udspekulerede Cecile DePoulignac.

Nu er hun død. I en alder af 70.

Det fremgår af den online dødsannonce, som er blevet oprettet efter hendes bortgang den 18. august, ligesom talrige medier – herunder The Hollywood Reporter - torsdag morgen skriver om dødsfaldet.

Af denne nekrolog fremgår det også, at dødsårsagen er ukendt.

Frangione blev født i 1953 i byen Barnstable i Massachusetts. Hendes debut som serieskuespiller kom med rollen som Tara Martin i ”All My Children”.

Undervejs i karrieren kunne hun kalde sig prisvindende serieskuespiller med netop særlige evner udi portrættering af slemme karakterer. For ”Another World”-rollen vandt hun en Soap Opera Digest-pris for ”Outstanding Villainess” i 1984.

Danske tv-seere vil nok muligvis bedst kunne genkende en særlig serietitel på sæbeoperastjernens CV. Skuespillerinden skildrede nemlig også Fran Fines kusine, Marsha, i ”Alletiders Barnepige” med originaltitel ”The Nanny” i 1993.

I midten af 80’erne overtog hun rollen som Tina Lord i ABC-serien ”One Life to Live”. Senere medvirkede hun i ”In the Line of Duty”, ”Sharing Richard” og gæsteoptrådte i ”Highway To Heaven.

Venner, familie og fans af hendes arbejde gennem årene flokkes til kommentarerne under den digitale dødsannonce for at sende deres kondolencer.

– Jeg elskede at hade hendes karakter, Cecile, i ”Another World” – hvilken fin skuespillerinde! Så trist. Jeg sender mine tanker til hendes efterladte, skriver en af dem.

Sponsoreret indhold