Kendte21. januar 2022

Tv-læges datter er ikke vaccineret

Sundhedskorrespondent i DR Peter Qvortrup Geisling har valgt, at hans datter ikke skal vaccineres mod corona. Han synes, der er for lidt erfaring på området
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20201210-153109-2-1920x1280we.jpg
 Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

I snart to år har den kendte tv-læge fra DR, Peter Qvortrup Geisling, uge efter uge gjort danskerne klogere på corona i kraft af sit virke som sundhedskorrespondent på kanalen.

Men i TV-Avisen i går aftes bragte han sit eget privatliv ind i udsendelsen.

TV-Avisen kørte et indslag, der handlede om, at de danske børnelæger i skikkelse af formanden, Klaus Birkelund Johansen, opfordrede Sundhedsstyrlsen til at genoverveje vacciner til børn i alderen 5-11 år.

Her lyder anbefalingen, at man bør lade sine børn vaccinere mod corona for at mindske spredningen af smitten, hvilket har skabt stor debat.

datter har haft corona

Flere forældre har været i tvivl, om de skulle lade deres barn vaccinere.

Og det har Peter Qvortrup Geisling også. Til spørgsmålet om hvad han selv som forældre ville gøre, svarede han:

- Hvis du spørger mig som læge og som far til Merle, der faktisk er 11 år og dermed i målgruppen, så er min datter ikke vaccineret. Jeg har selv fået alle tre vacciner, så hurtigt jeg kunne. Men for det første har min datter haft corona, og for det andet, så synes jeg, de der ti måneders erfaring er for lidt. På den måde læner jeg mig op ad børnelægernes formand, sagde han i aftes.

Argumentet fra børnelægerne lyder, at børnene alligevel vil blive syge og derved opnå en naturlig immunitet.

I skrivende stund har lidt over 41 procent i målgruppen fået første stik.

Sponsoreret indhold