Kendte17. november 2022 (opd. 22. november 2022)

TV 2 fjerner kritisk program om kæmpe bank: Viser Pyrus i stedet

Dokumentaren "Saxo Bank bag facaden" skulle i aften afsløre, hvor investeringsbanken får sine millioner fra - TV 2 regner dog fortsat med, at udsendelsen kommer i luften
Saxo Bank
Den tidligere direktør Lars Seier Christensen (t.v.) og Saxo Banks nuværende administrerende direktør Kim Fournais får voldsom kritik i dokumentaren, som indtil videre ikke bliver sendt.
 Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

SENESTE: Se TV 2's kommentar længere nede i historien

I en ny TV 2 dokumentar, "Saxo Bank bag facaden", kulegraves to af Danmarks mest omtalte erhvervsmænd. Nemlig den tidligere direktør Lars Seier Christensen og Saxo Banks nuværende administrerende direktør Kim Fournais.

Siden er denne artikel blev skrevet er dokumentaren blevet udskudt på ubestemt tid.

Det første afsnit af den kritiske kommentar skulle have været vist torsdag aften. Men i al stilhed er premieren erstattet af Pyrus-programmet "Nissen flytter altid med", kan SE og HØR nu afsløre.

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

Den seneste uge har seerne ellers kunne se trailere for programmet, som oprindeligt skulle handle om og afsløre, hvordan Lars Seier Christensen og Kim Fournais har tjent kæmpe formuer på mistænkelige handler med russiske kunder. Den beskrivelse er senere blevet ændret af TV 2.

Ifølge Saxo Bank er forklaringen på, at programmet nu er forsvundet fra tv-fladen i aften, at dokumentaren ganske enkelt ikke holder vand. Og at banken har klaget til tv-stationen:

- Vi fik hos TV 2 et færdigproduceret afsnit til gennemsyn i slutningen af sidste uge.

- Programmet indeholdt adskillige åbenlyse faktuelle fejl, misvisende forhold og udokumenterede påstande, skriver kommunikationschef hos Saxo Bank Lasse Lilholt i en kommentar til SE og HØR.

- Det påpegede vi naturligvis overfor TV 2 umiddelbart efter og delte relevant fakta, forklarer han videre.

- Vi kan her notere, at TV 2 efter vores henvendelser har valgt at udskyde det ellers planlagte sendetidspunkt, lyder det.

TV 2: Det bliver sendt

Hos TV 2 bekræfter redaktør Lasse Bjerre over for SE og HØR, at dokumentaren ganske rigtigt er blevet taget af programmet i dag. Men det betyder ikke, at programmet er skrottet:

- Vi er fortsat inde i en redaktionel proces med den kommende dokumentar, så der foreligger ikke noget færdigproduceret program. Det gør der først, når det bliver sendt, forklarer han i en mail.

- Når vi har valgt at udsætte sendetidspunktet, så skyldes det, at vi er kommet i besiddelse af nye oplysninger, som skal undersøges nærmere.

- Og vi kommer ikke til at sige mere om indholdet, udover at vi fuldt og helt kan stå inde for det program, som er planlagt til at blive sendt næste torsdag den 24. november.

Efter gennemsynet af første afsnit føler Saxo Sank sig stadig ikke tryg ved, at der er rettet op på de fejl, som man mener, at dokumentaren indeholder:

- Vi har desværre endnu ikke fået mulighed for et nyt gennemsyn, så vi har derfor en vis frygt for, at flere af disse faktuelle fejl stadig er at finde.

- I Saxo Bank er vi åbne i vores dialog med journalister og respekterer til fulde mediernes ret til at bedrive kritisk journalistik. Vi kræver blot, at det sker med respekt for fakta, lyder det fra Lasse Lilholt.

TV 2 har siden hen ændret programomtalen, så den ikke inkluderer russiske kunder. En ændring som Lasse Lilholt og Saxo Bank er tilfredse med.

- Det er et af de punkter, vi har rettet henvendelse til TV 2 om, siger kommunikationschefen.

Sponsoreret indhold