Kendte26. marts 2022

Tre danskere kan vinde en Oscar på søndag: Så store er deres chancer

Danmark er repræsenteret i adskillige kategorier ved søndagens store Oscar-uddelingen, men har vi egentlig en chance for at vinde? Hør filmekspertens svar
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Søndag nat løber årets absolut største filmfest af stablen, når der skal uddeles gyldne Oscar-statuetter. Men hvordan ser Danmarks chancer egentlig ud?

Det er jo som bekendt en ære bare at være nomineret, men det kunne da være strålende, hvis der blevet hevet bare en enkelt Oscar-statuette med hjem til andedammen.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20220201-232109-1-1920x1118we_0.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Den danske animerede dokumentarfilm "Flugt" er nomineret ved årets Oscar-uddeling. (Foto: DFI)

Det danske håb

Jonas Poher Rasmussen er årets helt store danske Oscar-håb med sin dokumentarfilm "Flugt", og filmen har da allerede høstet en lang række fornemme udenlandske priser.

Sidste år blev "Flugt" blandt andet hædret ved European Film Awards i Berlin, hvor den blev tildelt hele to priser, ligesom den også var nomineret ved årets Golden Globe-uddeling.

"Flugt" er dog ikke den eneste film, der kan gøres sig forhåbninger om en Oscar-statuette.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/211217-nightmare-alley-al-1054.jpg
 Foto: Searchlight Pictures

Dan Laustsen er manden, vi kan takke for de imponerende skud i filmen "Nightmare Alley" med Bradley Cooper og Cate Blanchett på rollelisten. (Foto: Searchlight Pictures)

Ikke første gang

Danske Dan Laustsen er nemlig nomineret for sit imponerende fotograferingsarbejde på filmen "Nightmare Alley" af Guillermo del Toro.

Det er ikke første gang, Dan Laustsen er nomineret til en Oscar. I 2018 var han nemlig nomineret i samme kategori - "Bedste fotografering" - for sit arbejde på filmen "The Shape of Water".

Dan Laustsen har tidligere arbejdet på film som "John Wick", "Crimson Peak", "Dræberne fra Nibe", "Silent Hill" og den danske tv-serie "1864".

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/screen-shot-2022-01-14-at-3.08.12-pm-779x470.png
 Foto: OFF

Martin Strange-Hansen er nomineret til en Oscar for "Bedste kortfilm". (Foto: OFF)

Sidst men absolut ikke mindst er der Martin Strange-Hansen, der er nomineret i kategorien "Bedste kortfilm" for filmen "On My Mind".

Filmen er af EKKO-anmelder Kjartan Hansen blevet beskrevet som "et kryptisk kammerspil", der "dykker ned i sorg, afmagt og karaoke", der med Rasmus Hammerich i hovedrollen dyrker den ultimative tristesse.

Hør ekspertens bud på, hvem af de tre danske Oscar-bud, der har en chance for at vinde en statuette i videoen øverst.

Sponsoreret indhold