Kendte10. december 2021

Travis Scotts første interview efter Astroworld-tragedien: - De skyder skylden på mig

10 unge mennesker mistede livet under hans koncert forrige måned. Nu sætter rapperen Travis Scott ord på den frygtelige koncerttragedie i sit første interview siden Astroworld i Houston
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Rapperen Travis Scott fortæller, at han siden Astroworld-tragedien den 5. november har oplevet et virvar af følelser.

Flere hundrede mennesker kom til skade under festivalen, og dødstallet endte på 10 personer, hvoraf den yngste blot var ni år gammel.

Nu giver den 30-årige musiker – der også er arrangør bag Texas-festivalen – for første gang interview. Det sker i et næsten én time langt sit-down-interview med den amerikanske vært Charlamagne tha God.

Og her bliver han blandt andet spurgt, om han følelser omkring ansvaret for ulykken.

- Ja, du ved, jeg er ansigtet på festivalen. Jeg er kunstneren bag. Så ja, medierne har… forsøgt at lægge det over på mig, lyder det fra Scott.

Vil finde en løsning

Flere har da også skarpt kritiseret Travis Scotts opførsel undervejs i koncerten, ligesom han er blevet beskyldt for i alt for mange sammenhænge at opfordre sit yngre publikum til farlig adfærd under hans optrædener.

Nu påstår rapperen, at han for fremtiden vil forsøge at finde en løsning, så begivenhederne ved den tredje Astroworld-koncert aldrig skal gentage sig.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/mega786668_106_2.jpg
 Foto: MEGA

Travis Scott er blevet kritiseret for flere ting i forbindelse med koncertulykken - blandt andet at han tog direkte på stripklub med sin gode ven Drake efterfølgende. (Foto: MEGA)

- Mine fans møder op for at have en god oplevelse, og jeg har ansvaret for at finde frem til, hvad der gik galt. Og jeg har ansvaret for at komme med en løsning. Forhåbentligt vil dette være første skridt hen mod, at vi kunstnere har en større forståelse og indblik i, hvordan den slags håndteres professionelt. Uanset om det handler om teknologi, beredskab, eller hvad det nu handler om, siger han, før han tilføjer:

- Uanset hvad problemet måtte have været, skal vi finde ud af det. Og sikre os at det aldrig sker igen.

Nægter at tage ansvar

Travis Scott, som venter barn med den verdensberømte ”Kardashian”-stjerne Kylie Jenner, fastholder, at han ikke kendte til koncertulykkens omfang helt frem til pressemødet.

Rapperen er blevet bombarderet med sagsanlæg, siden begivenhederne i Houston i starten af november. Over 140 separate søgsmål – primært omhandlende ”uagtsomhed” - er blevet rettet mod Scott, der gennem sine advokater dog nægter at tage ansvaret på sig.

Selvom han dog har sagt, at han ønsker at hjælpe de pårørende så godt, som han kan - herunder med økonomisk støtte eller terapi.

Se hele interviewet med Travis Scott her:

Voldsomme koncerter

Det er ikke unormalt, at tingene går særligt vildt for sig, når Travis Scotts helt unge publikum møder op til koncerterne. Længe har det været almindelig kendt, at rapperen - med det borgerlige navn Jacques Bermon Webster II – dyrker en æstetik, hvor vold, oprør og tumult er i centrum.

Ofte har han ligefrem opfordret sine fans til at sætte sikkerheden over styr ved koncerterne, og de skadede fans med blodige ansigter fremhæves bagefter som helte på hans sociale medier.

- Hele Travis Scotts æstetik handler om at gøre oprør, fortalte eksempelvis Trent Clark, der er chefredaktør på musikmediet HipHopDX.

- Det er bestemt ikke unormalt at se stor tumult, kaos, og fuldstændig vanvittig opførsel til en Travis Scott-koncert.

Sponsoreret indhold